Вицепремиер и шестима министри отговарят на въпроси в петъчния парламентарен контрол

Един вицепремиер и шестима министри са включени в програмата за парламентарния контрол в петък.

Министърът на земеделието Десислава Танева ще отговаря на депутатски въпрос относно мерките срещу африканската чума по свинете.

Заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Марияна Николова ще отговаря на въпрос относно мерки, които правителството ще предприеме за превенция, борба и ограничаване на недекларирания труд. Въпрос има към регионалния министъра Петя Аврамова. Колегата й финансов министър - Владислав Горанов ще отговори на депутатско относно политиката на правителството за разпределение на средствата от централния бюджет за общините, съобщи БГНЕС.

Към здравният министър Кирил Ананиев има три въпроса в програмата за петъчния контрол. Сред тях и относно трансплантацията на бял дроб в България. Три са въпросите и към образователния министър Красимир Вълчев. Един от тях е относно политики и реформи в сферата на образованието. Отново три въпроса в контрола има предвидени към икономическия министър Емил Караниколов. Сред тях и такъв относно Държавно предприятие "Управление и стопанисване на язовири".