Вижте "скромната" дача на патриарх Кирил-Гундяев, който призова руснаците да живеят скромно (ВИДЕО)

Руският патриарх Кирил, известен и със светското си име Гундяев, се оплака тези дни от повсеместната меркантилност. Той призова руснаците да живеят скромно и смирено. Във видеото можете да видите как той дава пример за това.

Ето какво писа преди време "Дойче веле за него:

"Той е известен с разточителния си начин на живот, с омразата си към хомосексуалните и с близките си отношения с Путин. Главата на руската православна църква патриарх Кирил е силно оспорвана личност в родината си.

Гласът му е също толкова забележителен, колкото и бисерите, които ражда: хомосексуалните бракове вещаели края на света, а руските бомби в Сирия носели мир и щастие на хората. Патриарх Кирил не пропуска възможност да коментира световната политика. Освен това той има привилегията да е с "достъп до тялото", както в Русия описват близостта с президента Путин. Ето защо не бива да ни изненадва, че църквата и държавата, патриархът и президентът управляват заедно Русия и нейните граждани. Макар в страната да важи разделението между държава и църква, руското православие има привилегията да е нещо като държавна религия в Русия.

Нейният предводител обаче е според много от православните миряни една крайно противоречива личност. Досущ като президента Путин. И двамата преминаха през много метаморфози. И двамата имат сериозен принос за образа на Русия по света."