Властта не се е отказала да отвори заведенията

Бойко Борисов, снимка: Фейбсук

Бойко Борисов, снимка: Фейбсук

В Хасковско властта обяви, че не се е отказала да отвори ресторантите от 1 март, въпреки че за последното денонощие борят на новите случаи на коронавирус е близо 2000. 
Масовата ваксинация продължава - мобилни екипи вече работят и по селата. Мобилен екип от София пристигна в хасковското село Малево, за да ваксинира на място хората. 
По списък 28 души са се записали за имунизация. В селото живеят над 1500 души но нямат лекар и здравна служба. На място пристигнаха здравният министър Костадин Ангелов заедно с премиера Бойко Борисов и вицепремиера Томислав Дончев.

Премиерът похвали организацията и заяви, че при необходимост още тази седмица ваксини ще бъдат доставени със самолет. Преди това Борисов посети завод „Неохим" в Димитровград, в който били запазени 1000 работни места след предоговаряне на условията с„Газпром". Там той беше с Томислав Дончев. Тази година вицепремиерът Дончев няма да отговоря за координацията на изборите, за нея ще отговаря Марияна Николова. Обяснението, е че той ще участва в изборния процес като водач на листа. Подредбата на листите на управляващите ще стане ясна до дни.