ВМРО иска касиране на вота в Турция

Ангел Джамбазки

Ангел Джамбазки

ВМРО иска касиране на вота в секциите в Република Турция, където са констатирали изборни нарушения. Това обяви на пресконференция заместник-председателят на ВМРО-БНД и евродепутат Ангел Джамбазки.

От партията изпращат днес предложение до институциите, които могат да сезират Конституционния съд - Министерския съвет, Главна прокуратура, ВАС, ВКС и Народното събрание.

Джамбазки заяви, че ВМРО признава резултата от парламентарните избори. По думите му, ротацията на властта е нещо нормално.

За ВМРО не е въпрос на живот и смърт да бъде представена в Народното събрание, коментира той. Партиите на протеста имат подкрепа и те трябва да имат възможност да я реализират в този мандат, смята Джамбазки.

Той им пожела също да постигнат съгласие, да се обединят и да излъчат правителство и управление. Според него обратното би било във вреда на интересите на българските граждани, както и на много системи като здравна и икономическа.

Партията на вицепремиера Красимир Каракачанов не успя да премине прага от 4%, необходими за място в парламента.

Горе главите, приятели! Не бива да унивате! ВМРО не спечели тази битка, но тепърва предстои "войната" - а тя е за най-ценното - България", излезе с коментар след обявяването на официалните резултати от вота Каракачанов.