Военни от САЩ и България тренират с дронове на полигона в Ново село

Те се провеждат в рамките на военно учение, планирано още през януари

Военни от САЩ тренират с дронове на полигона в Ново село. Това става ясно от пост и снимки, публикувани на страницата на посолството на САЩ в България.

"България и САЩ продължават съвместните си военни учения. Участвайки в учения заедно като партньори в НАТО, ние гарантираме сигурността на всяка държава членка в Организацията на Северноатлантическия договор", пишат от дипломатическата мисия. 

Още през януари т.г. бе обявено, че САЩ и България започват 6-месечни военни учения на полигона в Ново село. Тогава бе заявено, че съвместната българо-американска подготовка, която ще продължи до 30 юни 2022 г. По същото време бе извършено и предислоциране на военнослужещи с екипировка, щатно въоръжение и бойни припаси от Въоръжените сили на САЩ, както и на бойни машини на пехотата M2A3 „Брадли“, танкове М1А2 „Абрамс“, вертолети, транспортна, спомагателна и ремонтна техника.

В рамките на съвместната тренировка се провеждат стрелби на Учебен полигон „Ново село“ и тренировъчни полети на военните хеликоптери.