Волейболистите ни обърнаха мача с Франция и взеха втора победа в Лигата на нациите

Следващият минитурнир е между 14 и 16 юни, в който България е домакин във Варна, където ще срещнат Япония, Австралия и Италия.

Вационалният отбор по волейбол взе втора победа в Лигата на нациите след драматичен успех над Франция - 3:2 (18:25, 23:25, 25:21, 25:23, . Състезателите на Силвано Пранди прекъснаха серията си от четири поредни поражения и направиха много силен двубой, в който обърнаха от 0:2. Срещата в Нингбо продължи близо два часа и предложи голяма интрига.

Селекционерът направи няколко промени от състава, който се представи слабо срещу световния шампион Полша. В началото на двубоя те не дадоха резултат, след като Алекс Грозданов и Светослав Гоцев отново не бяха на ниво.

В първите два гейма французите имаха голямо предимство, като състезателите на Лоран Тили почти не правеха грешки и не допуснаха изненада. Само за 23 минути те взеха първата част на 18 точки.

Вторият гейм беше малко по-оспорван, но все пак неточности на българите във важните моменти дадоха успеха на французите, доближавайки ги само на гейм от победата.

При 0:2 Пранди направи нови корекции и тимът заигра по-добре, за да успее да се върне в срещата. Третият гейм завърши 25:21, а нови силни действия на българите доведоха и до 25:23, което вкара срещата в тайбрек.

В него България взе ранно предимство от две-три точки, които не изпусна до края. Само при 12:10 имаше леки колебания в атаката, но защитата се справи добре и пропуски нямаше. След 15:11 в тайбрека България стигна до успеха.

Най-резултатен за българския тим беше Розалин Пенчев с 18 точки. По 12 отбелязаха Николай Пенчев и Светослав Гоцев.

Следващият минитурнир е между 14 и 16 юни, в който България е домакин във Варна. Волейболистите ще срещнат Япония, Австралия и Италия.