Волейболистите ни със срамна загуба с 0:3 гейма от Китай

"Лъвовете" тотално бяха надиграни от азиатските си съперници

Българският мъжки национален отбор по волейбол записа срамна загуба от Китай с 0-3 гейма. "Лъвовете" тотално бяха надиграни от азиатските си съперници, като в третия гейм успяха да запишат само 17 точки. В първата част се играеше точка за точка. Но още тогава си пролича, че китайците твърдо искат да вземат нещо от мача.

Волейболистите от националния отбор на България допуснаха трета поредна загуба в Лигата на нациите, след като отстъпиха категорично на домакина Китай с 0:3 (24:26, 20:25, 17:25) в първата среща от турнира в Нингбо. Успехът бе първи за Китай в Лигата на нациите. Почти всички български волейболисти излязоха с мустаци в този двубой, но и това не им помогна да измият срама от загубата от Португалия с 1:3 от турнира в Мендоса (Аржентина). 

Възпитаниците на Силвано Пранди пътуваха близо 55 часа от Аржентина до Китай преди двубоя и това също даде своето отражение. Професора гласува доверие за първи път в стартовия състав на либерото Мартин Иванов. Българските волейболисти имаха всички шансове дори да спечелят този двубой, след като стигнаха до геймбол в първата част при 24:23, но го пропиляха. Аржентинският наставник Раул Лозано бе подготвил отлично волейболистите на Китай за този двубой и те се развихриха във втората и третата част, когато си правеха каквото искат на игрището. Дори смените, които Селвано Пранди предприе не дадоха никакъв резултат и Китай унизи България с чиста и категорична победа с 3:0.