Вторият човек след Слави за " Песен за Лена": Това е политическа сатира и продължение на песенното творчество за Маргарет Тачър

Тошко Йорданов, снимка: БГНЕС

Тошко Йорданов, снимка: БГНЕС

Харесвам песента за Лена Бориславова. За иконата на демокрацията Маргарет Тачър (първата жена министър-председател на Обединеното кралство - бел. ред.) е имало всякакви ужасни песни и затова не е грешка излъчването на "Песен за Лена" (Бориславова) от екипа на Слави Трифонов.

Тази позиция изрази в студиото на Нова ТВ вторият човек в "Има такъв народ" Тошко Йорданов, който е и в екипа сценаристи на телевизия "Седем осми", излъчила т. нар. песен.

Йорданов каза, че няма творчески принос към създаването й, но водещите пропуснаха да го попитат кои са авторите на текста, изпъстрен с вулгаризми, диалектизми, груби сравнения и подигравки на лична основа.

В отговор на питане ще има ли две-три обидни песнички за противниците на референдума за преминаване към президентска република, който "Има такъв народ" подготвя, Йорданов отговори: "Творците могат да правят каквото си искат". 

Попитан коя ще е следващата мишена, отговори, че не може да прогнозира "накъде ще тръгне творческата муза". И отново заяви позицията на екипа, че става дума за политическа сатира и политиците получават това, което са заслужили.