Янков готов за лидер на БСП, ще сменя „командно-административния подход“ на Нинова

Не разбирам защо Радев не свиква Консултативния съвет на национална сигурност в тази ситуация, попита риторично социалистът

Красимир Янков

Красимир Янков

Красимир Янков е от хората в левицата, които са озадачени от действията на президента Румен Радев, въпреки подкрепата, която самият той получи от БСП при спечелването на своя мандат. Янков не разбира, защо държавният глава отказва да използва един от най-мощните инструменти в своите ръце - свикването на Консултативен съвет за национална сигурност. Това коментира един от сериозните опоненти на лидера на БСП по "Канал 3".

„Неведнъж съм казвал, че свикването на Консултативен съвет за национална сигурност е много силен инструмент и не разбирам защо президентът не го използва“, каза Красимир Янков.

Кандидатът за председател на БСП разкритикува и формата на протест, чрез блокиране на възлови кръстовища, която цари в последните няколко дни в столицата, а и в някои други градове из страната.

Една от големите амбиции на Янков е да оглави БСП, като предложи алтернатива на „командно-административния подход“, наложен от Корнелия Нинова, с която е основен вътрешнопартиен опонент в разгара на кампанията за председател на „Столетницата“.

„БСП може да се консолидира много бързо. Въпросът е да се използват експертите, които да подготвят една ясна и разбираема програма за бъдещо управление с ясна воля да не управляваме по модела на Бойко Борисов“, каза още той, посочвайки основната цел, за която би работил, ако съпартийците му го изберат наесен.