Ясен Тодоров: Лозан Панов първо целуваше ръка на всички жени, вкл. чистачките, после арогантно ги уволняваше

Ясен Тодоров

Ясен Тодоров

Когато Лозан Панов идваше във ВСС в началото, той целуваше ръка на всички жени, включително на чистачките. Когато стана начело на ВКС, дойдоха да се оплачат уволнени от него служители оттам, включително и жени. Не можех да повярвам за това, което ми казваха - за грубото му и арогантно поведение. Той е като герой от песента на Тодор Колев – "Фалшив герой“, отпред лустросан, но отзад седи човек с проблем в ценностната си система. Искам да му задам въпрос, ако иска да ми отговори: Стана публично известно, че Лозан Панов не е отслужил войнския си дълг към България, както са сторили повечето 18-годишни момчета тогава. Аз моля г-н Лозан Панов да каже причината, поради която не е ходил войник. Защото той е в прекрасна физическа форма, на тези години играе тенис. Просто искам да знам защо, за разлика от вскички други български момчета, се е скатал, заяви в "Офанзива с Любо Огнянов“ по Канал 3 бившият председател на етичната комисия на ВСС Ясен Тодоров към председателя на ВКС.

"Защото, ако председателят на ВКС от 18-ата си година е изпълнявал по този начин своите задължения, то си обяснявам защо днес той ги изпълнява така. 

Според хора от ВКС той абсолютно е абдикирал от задълженията си на председател, ще ви помоля някой ваш репортер на заседание на ВСС да му подари тази книга - "Общовойнишки учебник“ с лично посвещение": "На г-н Лозан Панов с напомняне, че мъжката чест стои над всичко“, прочете Ясен Тодоров.

"До 2015 г. считах Лозан Панов за свой приятел, имах изключително високо мнение за него, подкрепих го за ВКС, имал съм разговори с него, чувал съм неговата визия, която съвпадаше с моята. Какво стана после? Рядко се лъжа, по принцип съм добър психолог, но и това се случва“, обясни разочарованието си следователят.

Лозан Панов си позволи да нарече нашия ВСС „блато“. Което лично мен ме обиди, защото той абсолютно нищо лошо не беше видял от нас, лично от мен. След заседанието една от колежките от предложителите на Панов за този пост, го попита защо казва това за нас, а той каза: “Няма да си подам оставката, не ме интересува, подайте си я вие!“, припомни още Ясен Тодоров.

"Всеки човек има право на собствено виждане, на мнение, на развитие на вижданията си, на промяна във вижданията си. Но достойната постъпка в този момент, според мен, в този момент, ако той се разграничава от хората, избрали го начело на ВКС, бе да си подаде оставката“, изтъкна следователят.

"Напротив – той продължи с многобройните провокации, есемеси от премиера, развити болтове от колата, открити политически речи, присъствие на митинги на политически събития и партии. На няколко пъти лично го  призовах да си подаде оставката, комуникацията ни приключи преди 5 години и остави в мен неприятно чувство“, сподели Ясен Тодоров.На въпрос как вижда бъдещето на Лозан Панов, Ясен Тодоров отговори: "В никакъв случай като магистрат. По-скоро го виждам като лидер на партия."