За какво ли Бил Гейтс се реди на опашка?

Поуката от една снимка - парите развалят човека, но само ако човек им позволи

Неведнъж сме стигали до извода, че най-богатите хора са в пъти по-скромни от тези, които по-скоро парадират с фиктивно състояние. Като започнем от обикновените дрехи и обикновената кола на Марк Зукърбърг и стигнем до Бил Гейтс, който явно не се взема особено насериозно, пише lifestyle.bg.

Или по-скоро не се приема за нещо повече от останалите хора, въпреки онези над 96 милиарда долара, които притежава. Затова снимката на основателя на Microsoft, която обиколи социалните мрежи в последните часове, не ни изненадват, а затвърждава мнението ни за него.

bil_gates.jpg

снимка: Youtube

"Когато имаш близо 100 милиарда долара и най-голямата благотворителна фондация в света, но се редиш на опашка за бургер, пържени картофки и кола в Dick's (верига за бързо хранене). Ето така се държат наистина богатите хора, а не като онзи позьор в Белия дом и неговите златни тоалетни". Това написа човекът, публикувал снимката във Facebook. И всички останали думи стават излишни...

Е, не можем да не споменем огромните и супер скъпи имоти на Гейтс, както и неговите коли и самолети. Но важната поука в извода е, че парите развалят човека само ако човекът им позволи.