За първи път тази година: Меркурий ретрограден в Риби

С какво е по-специален?

Ретроградният Меркурий е по-скандален и от бивше гадже в опитите си да ви прецака тотално живота. Като отворихме дума за бившите, пригответе се да срещнете поне един от тях през следващите 22 дни, в периода до 10-ти март, когато най-малката планета тръгва отново в директна посока. Тя е известна като посланикът на боговете, затова обръщането на посоката й предизвиква обърквания и неуредици по всички известни канали за комуникация. Пътуванията също са застрашени от провал или непредвидени забавяния, затова е по-мъдро да ги отложите, освен ако не са належащи.

Страхът от ретроградния Меркурий е неистов понякога, но ви уверяваме, че няма повод за притеснение. За да се възползвате максимално от положението на звездите в момента, ви съветваме да насочите енергията си към това да поправите грешки, допуснати в миналото. 

 С какво ретроградният Меркурий в Риби е по-специален от останалите? 

До две седмици преди и след официално обявените дати за начало и край на ретроградието, Меркурий се намира в т.нар. ретроградна „сянка“. Това е време, подарено ни от звездите, в което всичко е малко по-омекотено и ни подготвя за същинската част на звездното предизвикателство. Ако трябва да сме прецизни в изчисленията, то е започнало на 3-ти февруари, когато Меркурий се е намирал във въздушния знак Водолей. Там той се чувства в свои води и може спокойно да изрази логическата си и и комуникативна природа. Сега е във владенията на артистичния и емоционален знак на Рибите и може да потърсите някакъв по-креативен начин, с който да подходите към проблемите както в личния, така и в професионалния си живот. 

Официално, на 17-ти февруари започва истинската ретроградна фаза на Меркурий. Хората, които имат лични планети в знака Риби и силно изявен Меркурий в наталните си карти, ще усетят много по-силно неговото влияние. Това съвпадение още повече ще увеличи шанса да станете по-емоционални и да инициирате срещи с бивши партньори, дори и на тези, които са разбивали не веднъж сърцата ви. 

Ако сте щастливо обвързани, опитайте се да не бъдете прекалено мнителни към партньора си. Любовта, доверието и лоялността не могат да бъдат разрушени от един ретрограден Меркурий. Затова запазете спокойствие и просто очаквайте проблеми по други теми, управлявани от планетата на комуникацията, а именно – пътувания, договори, изгубена документация. На 17-ти февруари се случва и друго значимо селестиално събитие, а именно – Марс навлиза на територията на здраво работещия и организиран Козирог. Ето от такава дисциплина имаме нужда, за да преживеем възможно най-достойно ефекта от ретроградието. 

Ако въпреки забраната за подписване на документи през този период, все пак ви се наложи да го направите, не се колебайте дълго, а просто изчетете всичко много внимателно, по няколко пъти и обърнете специално внимание на текстовете с дребен шрифт. Когато Меркурий тръгне в директна посока, той отново ще бъде в свободолюбивия и ексцентричен знак на Водолея, което ще ви помогне да направите своята хладна и безпристрастна оценка върху събитията, случили се през напрегнатия период. Успех на всички и както се казва, ще се видим отново през юни, когато ще се опитваме да се нагодим на капризите на повелителя на комуникацията – Меркурий.

woman.bg