Заев видя в Северна Македония възможност да стане икономически хъб на Балканите

Днес започна форумът "Македония 2025", с участието на успешни бизнесмени, представители на властта и дипломати

Зоран Заев

Зоран Заев

С новата политика на правителството, с плана за растеж на икономиката и с подкрепата на Фонда за иновации страната е готова да стане икономически център на нов бизнес в региона. Това заяви премиерът Зоран Заев по време на форума "Македония 2025", който се провежда в Скопие, предадоха македонски медии.

"Предстоят ни последни стъпки до пълноправно членство в НАТО и това ще бъде доказателство за сигурния икономически климат и за стабилност за капитала", каза Заев на откриването на форума.

Той подчерта, че "Македония 2025" е своеобразен мост, който свързва бизнес общността с македонската бизнес диаспора и подчерта, че организаторите на форума са посветени на всеобхватното икономическо развитие на Северна Македония.

Президентът на Северна Македония Стево Пендаровски на свой ред заяви днес, че сътрудничеството между политиците и бизнес общността е от ключово значение за развитието на страната и е необходимо съвременните лидери да формират политиката си, следвайки изискванията на бизнеса, предадоха македонските медии.

Президентът подчерта също, че срещата днес е посветена на свързването на бизнеса във вътрешен, регионален и международен план.

"Македония 2025" никога не е предлагал моментни решения, те винаги са били посвещавани на дългосрочни инициативи и решения, които да бъдат прилагани с цел развитие на икономиката", каза Пендаровски. 

На форума се срещат успешни бизнесмени, представители на властите и дипломати, които разменят концентрирани познания, многобройни умения и бизнес постижения, изтъкна още президентът.