Закопчаха китариста на Manowar заради детско порно

Музикантът е бил освободен срещу солена парична гаранция от $ 35 000, но остават 6 обвинения срещу него според американското законодателство

Карл Логан, снимка: Уoutube

Карл Логан, снимка: Уoutube

Китаристът на американската хеви/пауър метъл група Manowar Карл Логан е бил арестуван в Шарлът, Северна Каролина с обвинения в притежание на детска порнография. Случката е отпреди месеци, но сега бе съобщена от werock.bg.

По-късно музикантът е освободен срещу гаранция от 35 000 долара, но срещу него остават общо шест обвинения трета степен (по щатското законодателство) за детска порнография.

Новината е съобщена от сайта The Blast, като засега няма официален коментар от страна на Manowar, които в момента са по средата на прощалното си турне.

Според информация в Уикипедия обаче, групата го оправдава, но веднага престава да концертира с него.

Логан участва в бандата от 1994 г. и посети България при всичките три гостувания у нас на "Кралете на метъла". Групата все още се хвали, че държи световния рекорд за най-дълъг хеви метъл концерт от 5 часа и 1 минута, състоял се в  Каварна през 2008 г.

През 2004 г. проблеми с обвинения в педофилия имаше Дейв Холанд - легендарният барабанист на Trapeze и Judas Priest. Холанд бе признат за виновен за посегателство над 17-годишен негов възпитаник, на когото преподавал барабани.

(източник: КлубZ.бг)