Закуската на проф.Мермерски – хапваш я редовно и се радваш на вечна младост и здраве

Може ли да има нещо по-полезно от този истински деликатес?

Професор Христо Мермерски няма нужда от представяне у нас – специалистът ни по здравословно хранене неведнъж е помагал на хората да възстановят баланса в тялото си, да победят болежките и алергиите, и да се чувстват по-добре.

Днес ще ви представим една от любимите му рецепти – закуска за здраве и младост, пише vecherno.com. Съставките ѝ са лесни и здравословни: ябълков пектин, кисело мляко, прополис, канела, орехи и мед. Всяка една от съставките на  закуската за вечно здраве  сама по себе си влиза в графата ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ПРОДУКТИ, а в комбинация правят най-мощната закуска за енергийно заредено начало на деня.

Закуската за вечно здраве е толкова лесна и вкусна, че може да влезе в менюто на всеки и така всеки от нас да започне деня си с нещо вкусно и полезно!

Ето съставките:

400 гр.кисело мляко

1 с.л.мед

1 с.л.ябълков пектин

40 гр.орехи

1/2 ч.л.канела

30 капки клеева тинктура / прополис тинкрура

Приготвяне: 

Вечер, преди лягане, изсипвате пектина в кофичката кисело мляко, разбърквате добре и оставяте в хладилника за една нощ, за да може пектинът да се разтвори. Може да разбъркате и всички продукти заедно сутринта, но ще трябва да изчакате малко време, за да се разтвори пектинът. Затова най-добре се подгответе от вечерта.

На сутринта добавете ситно нарязаните орехови ядки, канелата, меда и прополиса, и отново разбъркайте. По желание може да добавите към тази смес и сушени плодове, или пък други сурови ядки, както и 1-2 лъжици овесени ядки.