Зам.-социален министър: Организации с чуждо финансиране тиражират слухова как ще отнемаме деца насила

Надявам се съдбата на децата да бъде използвана като предизборен елемент, посочи Зорница Русинова

Зорница Русинова

Зорница Русинова

България има собствена стратегия за закрила на детето, която има за цел единствено да подпомогне децата, които имат нужда. Това изтъкна в студиото на Нова ТВ зам.-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова.

Повод за коментара й бе масовата истерия в училища в Сливен и Карнобат, където родители панически изведоха децата си от класните стаи вчера заради слух, че ще бъдат отнети от социалните служби заради прословутата стратегия за детето.

Много внимателно следим социалните мрежи, където атакуват стратегиите на министерството. Всяка една организация, която си поставя за цел в България да има неграмотни деца, трябва да бъде много внимателно разследвана, подчерта Русинова.

Забелязваме, че тези организации се активизират покрай избори. Тези организации са различни и нямат единни искания. Надявам се съдбата на децата да бъде използвана като предизборен елемент, посочи зам.-социалният министър.

Тези организации очевидно имат и външно финансиране. Част от тези организации са си направили и неправителствена организация, затова е странно защо казват, че правителството не трябва да взаимодействат с НПО, коментира Зорница Русинова.