Замесиха и Зоран Заев в аферата "Рекет"

Премиерът на Северна Македония отхвърля твърденията, ще заведе дело за клевета

Зоран Заев

Зоран Заев

Премиерът на Северна Македония Зоран Заев отново отхвърли днес твърденията, че той или други високопоставени държавни служители са замесени в случая "Рекет", съобщи МИА, цитирана от БТА.

Заев бе днес в Прилеп по повод пускането в експлоатация на еко автобуси в градския транспорт. Премиерът бе помолен от журналист да коментира медийни публикации, че според документ той и други държавни служители са предупреждавали заподозрените по случая "Рекет". Заев каза, че това са лъжи и манипулации. Той допълни, че ще заведе дело за клевета, призовавайки прокуратурата да потвърди достоверността на споменатия документ.

Т. нар. случай "Рекет" се отнася за изнудване на обвиняем в Специалната прокуратура. До момента по случая са обвинени Боян Йовановски, известен като Боки 13, и Зоран Милевски за вземане на милион и половина евро от бизнесмена Йордан Камчев, за да бъде освободен от ареста.

По-рано тази седмица във връзка със същия случай бе арестувана и ръководителката на Специалната прокуратура Катица Янева по подозрения в злоупотреба със служебно положение и пълномощия. Според главния прокурор Любомир Йовески има "необорими доказателства", че Янева е прибрала около 300 000 денара /4800 евро/ за облекчаване на положението на заподозрения Йордан (Орце) Камчев, писа в. "Слободен печат".