Замразиха сините акции в касата на "Левски", ръководството на тима не може да прави нищо с тях

Павел Колев

Павел Колев

Сагата с разнасянето на акциите на "Левски" пвиключи. Накрая Сашо Диков се отърва от документите и ги връчи на ръководството на тима. Те обаче на практика не са техни, а принадлежат на Георги Попов.

Изпълнителният директор на отбора Павел Колев потвърди, че никой от клуба на подава оставка и потвърди, че акциите вече са на "Герена". Той призна, че са търсили Васил Божков, но той не е отговорил на обажданията. Не се е чувал и с Бойко Борисов. Според него не е имало по-подходящ момент, в който левскарската общност да участва в планирането на това как да се развива Левски.

"Това, което бихме могли да направим е да решим казуса, защото има такъв. Не съм водил комуникация с Божков, търсили сме го. Предполагам, че в някакъв момент трябва да разговаряме с Бойко Борисов", каза още Колев. Той допълни, че акциите са прибрани в касата на клуба, който не може да разполага с тях. 

"Юридически акциите са още на Георги Попов. Не мога коментира в %, вариантите са, всички са възможни. Казах сутринта, че не само аз, а цялата администрация продължава да си изпълнява задълженията, за да не блокира цялата система. Не бих искам да влизам в квалификации, за мен Левски като клуб със 106-година история не заслужава това", заяви Колев.

Относно случилото се днес и прехвърлянето на акциите: "Изненада ме до толкова, че се надявах разговорите, които проведох с него са го убедили, че клубът да продължи да се бори за своето оцеляване. Не можем да се борим особено за оцеляването. Дипломация - това ще предприемем. Имам идеи, но няма да ги споделя. Няма причина акциите да са запорирани, дружеството функционира нормално. Имаме данъчни ревизии, които установиха, че всичко е нормално. Не съм запознат какво е казал Герджиков, който познавам от няколко години. Докато няма вписване в книгата на акционерите, смяна на собствеността няма", допълни той. Според него най-добрият вариант е бил да Божков да даде акциите на акционерното дружество, нещо, което е споделил и пред него.