Резил: Започнаха да крадат тротинетките в София

За 4 дена изчезнаха 15 скутера

Идиоти в столицата отново показаха, че простотията е безгранична. Само 4 дни след пускането на новите тротинетки от общината, 15 от тях вече са откраднати. В петък модерните средства за придвижване започнаха да се ползват официално от столичани и гости на града. И докато едни харесаха новите скутерчета, крадците веднага им хвърлиха око, съобщава "Монитор".

За да се кара един електрически скутер трябва да се изтегли приложение от интернет. И от картата в него се търси най-близката свободна тротинетка. Тя се отключва с натискане на бутон и QR код. Като свърши да кара, ползвателят трябва да следва инструкциите в приложението, за да прекрати ползването и да паркира возилото.

Отключването е 1,50 лв и по 30 стотинки за всяка минута каране. В системата на фирмата, която дава за ползване тротинетки, за един ден имаше десетки сигнали за скутери, които трябва да бъдат докарани обратно в базата за проверка. Едва 3 от 18 се оказаха истински. До столичен мол се установи, че вместо тротинетка е останал само нейният GPS предавател. Системата показала, че едно средство би трябвало да се намира в 6 РПУ или в съседен на него имот. На място нямало и следа от него. От компанията потвърдиха, че е възможно някой да е взел тротинетката или да я е скрил.