Започва напрегната парламентарна сесия

Предстои БСП да внесе вота на недоверие срещу правителството

След като почиваха почти месец за Коледните и Новогодишни празници, депутатите се завръщат ударно на работа. Пленарното заседание ще бъде открито в сряда от 9 ч. От утре започват заседанията и на осем комисии.

В сряда има заседание на Комисията по външна политика от 14.30 ч. На него ще присъства ресорният министър Екатерина Захариева. Тя ще отговаря на актуални въпроси. На заседание на социалната комисия ще бъдат разгледани три точки. Ще се обсъди ратифициране на Споразумение в сферата на социалната сигурност между България и Квебек. Депутатите ще разгледат и спогодба за пенсионно осигуряване с Азербайджан. Предстоят заседания на транспортната комисия. В Комисията по отбраната вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов ще отговаря на актуални въпроси. В Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове депутатите ще се запознаят с приоритетите на Хърватското председателство на Съвета на Европейския съюз.

В четвъртък здравният министър Кирил Ананиев ще бъде изслушан в ресорната парламентарна комисия. Ще бъде представен и проект за изграждането на нов педиатричен и онкохематологичен комплекс  в УМБАЛ „Свети Георги“ ЕАД, гр. Пловдив.

Новата парламентарна сесия ще започне напрегнато. Предстои БСП да внесе вота на недоверие срещу правителството. От социалистите са категорични в провала на кабинета в политиката по екологията. Като пример те дават водната криза в Перник и скандала с вноса на незаконен боклук от Италия в България. На този фон тече разследването на прокуратурата, което бе съпътствано и с ареста на екоминистъра Нено Димов, който подаде оставка зад решетките. Очаква се и да бъде предложен и избран нов министър.