Кралска сватба, смъртта на папа и "Евровизия" - поличбите, които "Ливърпул" обича

Колкото обаче и да си падаме по конспиративните теории, победителят от Шампионската лига ще бъде определен на футболния терен

Всички харесват добрите поличби. Особено "Ливърпул". Феновете на отбора не крият, че направо обожават знаменията и знаците на съдбата.

Тимът от града на Бийтълс е на финал в Шампионската лига за първи път от 2007 г. В събота в Киев момчетата на Юрген Клоп ще се изправят срещу 12-кратния шампион "Реал" Мадрид.

Битката ще бъде ожесточена, но привържениците на "червените" вярват в успеха. А и всички знаци са на тяхна страна...

Една от поличбите, които най-сериозно обикалят социалните мрежи, е свързана със сватбата на британския принц и смъртта на папата.

През 1978 г. британският принц се жени, "Ливърпул" вдига КЕШ, а папата умира (даже за няколко месеца умират двама папи), припомня bTV

През 2005 г. събитията се повтарят - британският принц се жени, "Ливърпул" печели Шампионската лига в драматичен финал с "Милан", а светът се сбогува с папа Йоан Павел II.

Точно седмица преди финала в Киев - на 19 май, британският принц Хари се венча за актрисата Меган Маркъл. Ако мърсисайдци спечелят шестия си трофей в Турнира на богатите, животът и здравето на римския папа изглеждат сериозно застрашени...

Друго знамение гласи, че "Ливърпул" триумфира, когато има сватба в британското кралско семейство и Уелс спечели Големия шлем в турнира на Шестте нации по ръгби. И докато при гореспоменатите два случая всичко отговаря, то тази година Уелс не спечели Шестте нации.

Поличбите стават все по-интересни. Финалът прeз 2018 г. ще бъде повторение на битката за трофея през 1981 г. Тогава "Ливърпул" побеждава "Реал" Мадрид с 1:0, лондонски тим триумфира в ФА Къп, а "Айнтрахт" Франкфурт печели Купата на Германия.

Измежду футболните знаци се намесва и "Евровизия". Тазгодишният финал в Шампионската лига ще се проведе в Киев. Украинската столица бе домакин на "Евровизия" миналата година. Леко съвпадение... не съвсем.

Предишните два финала с участието на "Ливърпул" се играха в градове, които година по-рано са били сцена на конкурса за песен.

През 2004 г. "Евровизия" се провежда в Истанбул. През 2005 г. мърсисайдци ликуват на стадион "Кемал Ататюрк".

2006 г. - домакин на музикалния конкурс е Атина, където няколко месеца по-късно "червените" срещат на финала отбора на "Милан".

Шести трофей за "Ливърпул" или трети пореден и общо 13-ти за "Реал" Мадрид? Колкото и да си падаме по конспиративните теории, победителят ще бъде определен на футболния терен.

Сблъсъкът между мърсисайдци и Кралския клуб е в събота (26 май) от 20:30 ч.