Завърналият се Ценко Чоков превърнал Галиче в Биг Брадър

Кандидати за кмет на предстоящите местни избори следят всяка стъпка на своя опонент в белослатинското село Галиче. Това твърдят жители на китното село, цитирани от „Конкурент“.

Откакто в дома си се завърна бившият селски първенец Ценко Чоков, сградата на бившия Младежки дом се е превърнала в наблюдателница. Иззад завесите самият Чоков контролира кой влиза и излиза от кметството, а след това посетителите на сегашния кмет Страхил Стоянов биват канени любезно „на кафе без бяло сладко“ и от дългогодишния управник. Стоянов беше издигнат и спечели изборите като кандидат на ГЕРБ.


Недалеч от дома на бившия селски първенец пък се намира жилището на смъртния му враг Веселин Тушинов, който загуби кметския вот като претендент от БСП. Той също не си губи времето в чакане на присъдата на апелативния съд срещу Чоков, а се е въоръжил с бинокъл, за да наблюдава какво се случва около него. Безвремието ще продължава, докато не излезе присъдата на магистратите. Ако решението им е осъдително, то ще сложи край на амбициите на Чоков да се кандидатира за нов управленски мандат. Ако ли присъдата е оправдателна, Ценко отново ще се впусне в предизборната надпревара. А в Галиче всички се молят решението на съдиите да излезе скоро, за да не припламне още някой навес това лято. Засега огънят „глътна“ два обекта на ловната дружинка и една нива, засадена с пшеница, за която така и не се появи нищо в полицейския бюлетин.