Жириновски с нова провокация - вкара България в състава на бъдеща Русия

Партийният лидер предложи да бъде направена поправка в Конституцията в тази посока

Владимир Жириновски

Владимир Жириновски

Миналата седмица лидерът на ЛДПР Владимир Жириновски предложи да бъде направена поправка в Конституцията на РФ, която да предостави възможност на други държави да влязат в състава на Русия, съобщава aif.ru.

Ето как аргументира предложението си руският националист, известен със своята ексцентричност и краен популизъм, който демонстрира като партиен лидер:
"Досега това не беше възможно. Но ако приемем тази промяне в Конституцията,  ще помогнем на страните, които искат да се присъединят към нас в бъдеще. Достатъчно ще бъде само ако това бъде прието от техните парламенти.

Първо, това се отнася до бившите съветски републики. Може би властта в Естония, Латвия и Литва може да реши така. Или Абхазия да поиска да бъде част от Руската федерация, както и Приднестровието. Може би да се активизират и други проруски сили: във Финландия, в Монголия, а защо не и в България. Или когато Сърбия остане изолирана от всички страни, тогава да проумее: вече се разделихме с Косово, ако и Войводина се отдели от нас,  какво ще остане? Един Белград? И току виж   тогава кажат: да станем част от Русия, руската армия ще стъпи здраво на Балканите, нека тогава някой се опита да ни се меси."

Превод:Faktor.bg