„Жив до поискване“ – 108 майсторски сплетени една с друга вълнуващи истории

Една творба, която забавлява и радва читателя, без да ги обременява с нови проблеми

Галерия-книжарница „София прес“ и издателство „Изток–Запад“ представят „Жив до поискване“ – последната книга на писателя Кънчо Кожухаров. 

Повествованието издига на нови висоти насладата от четенето. В най-радостната и светла книга на ХХI век Кънчо Кожухаров ви омайва с магията на словото – с няколко изречения създава светове, изстрелва фойерверки от афоризми, смесва в едно преживяно и фантазия. Накратко: България има разказвач от световна класа.

Ето няколко отзива за книгата.

Давид Йерохам, психоаналитик: Книгата ме разнищи. Четох я до три и половина сутринта. Някои истории са от време, което винаги ми се е виждало сиво и бездуховно. Да, но се оказва, че духът е останал свободен, творчески, дързък. 

Димитър Христов, поет: „Жив до поискване“ доставя радост и наслада – интелектуална и естетическа. Това е жанрово и сюжетно колоритна, мъдра и ексцентрична книга, която превръща антиутопията в инструмент за изследване на вътрешния свят на търсещия човек.

Николай Акимов, режисьор: Писател, преводач, сценарист, разследващ журналист, анализатор, спортист, мислител – и всичко това в една добре подредена и структурирана книга, която те кара да си спомняш, да се замислиш и вълнуваш. Не мога да определя какъв е жанрът ѝ, но Кънчо Кожухаров владее и него.

Петър Добрев, историк: „Жив до поискване“ е удивително интересна и полезна книга. Тя е като учебник за изграждане на характери.

Кънчо Кожухаров, автор: Щастлив съм, че успях да напиша книга, която да забавлява и радва читателите, а не да ги обременява с нови проблеми.

Каним любителите на хубавата литература да дойдат на представянето на "Жив до поискване", което ще се състои на 8 юни, сряда, от 18:00 часа в галерията-книжарница на ул. „Славянска“ № 29.