Журналист със злостна пропаганда по руската RT: Ще влезем в Украйна, ще изгорим украинците

Антон Красовски

Антон Красовски

Руски журналист отправи неприлични жестове по руската пропагандна телевизия RT и заяви, че руската армия ще влезе в Украйна, защото „Украйна е наша земя”. Това се случва на фона на струпването на десетки хиляди руски войници близо до Украйна.

„Ще нахлуем в Украйна. Ще вземем вашата конституция и ще я изгорим на Майдана, ще изгорим и вас (украинците). Украйна е наша земя”, заяви политическият журналист Антон Красовски, отправяйки и неприличен жест, съобщават Факти.бг.

Красовски, който е директор в канала RT, разговаря с Александър Баунов – научен сътрудник в московския център „Карнеги”. Красовски си позволява обидни думи към украинците и казва, че те не трябва и да си мечтаят за членство в НАТО.

Кремъл в момента e впрегнал всички пропагандни лостове, включително RT, за да изкара Украйна агресор, въпреки че самата Русия през 2014 г. окупира незаконно украинския полуостров Крим – акт, който не е признат международно като легитимен. Западните страни предупредиха Русия, че ако отново нападне Украйна, ще се изправи срещу санкции, каквито не е виждала досега.

Американските служби разполагат с информация, според която Русия скоро може да предприеме операция под фалшив флаг и да я ползва като претекст за инвазия в Украйна, предаде Си Ен Ен. Според информацията Русия вече е разположила в Източна Украйна оперативна група, „обучена за бойни действия в градски условия и използване на експлозиви”. Разузнавателната информация допуска, че тази група може да провежда акции на саботаж срещу сили, които всъщност са руски и по този начин за даде на Кремъл удобен предлог за нападение срещу украинските сили.