„Журналистика“ с кремълски наочници и полоний-210 за неверници и за предатели от България

Дария Асламова - срещу "нечовеците" тя е готова да застане и с калашников

Дария Асламова - срещу "нечовеците" тя е готова да застане и с калашников

Дария Асламова като символ на наглата, безскрупулна и самодоволна путинска пропаганда

Димитър Иванов

Наскоро в в постсъветското рашистко издание „Комсомолска правда“ се появи статия от „специалния кореспондент“ Дария Асламова с гръмкото заглавие „Как България се превърна в страна на професионални русофоби“. Подзаглавието е още по-стряскащо: „Специалният кореспондент Дария Аксламова отпътува при братушките, за да види с очите си как нацизмът надига глава в София“.
Бре! Нацисти да шетат насред столицата и ние да не знаем!

daria_aslamova.jpg

Самата Дария Асламова (вляво) се е монтирала сред малобройни протестиращи срещу „агресивния блок НАТО“, снимка "Труд"

С помощта на някакъв сръбски репортер, на щатни русофили като журналистката от комунистическия вестник Дума“ Велиана Христова, партийната историчка проф. Искра Баева, младата пропутинистка смяна  Дарина Григорова и издателя на в. „Труд“ Петьо Блъсков специалната кореспондентка се опитва да докаже тезите на цар Александър III и на Азиатския департамент на руското външно министерство, че:

- Българите са потомствени неблагодарници, нагаждачи, страхливци и използвачи, готови винаги да предадат безкористните си освободители и да коленичат пред силните на деня.

- Русия вече 142 години никога и с нищо не е виновна пред българския народ и българската държава.

- Всички българи, които не подкрепят неоимперската политика на Путин и се опитват да отстояват националните си интереси, не са нищо друго освен „клинични русофоби“, хамелеони, бивши комунисти, преоблекли се за една нощ като натовци и европейци, кариеристи и интриганти, жадни за долари и политически постове.

- Близо 70 % от българите остават заклети русофили, а само незначителна прослойка слугува на американския империализъм хули „братската“ руска страна.

- Българите са готови на всякакви компромиси, за да се докопат до скъпоценните руски нефт и газ, но като потомствени подлеци бълват клевети срещу безкористната Руска федерация и за кой ли път се опитват да хапят ръката, която ги храни.

- На битпазара пред храм-паметника „Св. Александър Невски“ се продават ордени и медали с „хитлеристка свастика“ (какъв ужас!), от което авторката и редакторите стигат до заключението, че в София „нацизмът надига глава“. 

Специалната кореспондентка тактично премълчава, че същият битпазар предлага десетки пъти повече фланелки, ушанки, ордени и медали, сувенирни оръжия, матрьошки и още какво ли не с лика на масовия убиец Сталин, на военния престъпник Путин, на Хрушчов, Брежнев и Андропов. И още всевъзможни боклуци, прославящи или поне напомнящи за престъпния болшевишки строй, отнел живота на далеч повече съветски и български граждани, отколкото краткосрочния и не по-малко жесток хитлеристки Райх.
Ако са верни цитатите, приписани на интервюираните от Д. Асламова българи, 

най-сериозен „принос“ за охулването на българския народ и държава е дал Борис Цветков, 

председател на софийското дружество на Българския антифашистки съюз - бивш Съюз на активните борци против фашизма и капитализма (АБПФК).

daria_aslamova4.jpg

След упорито търсене на някоя от сергиите пред църквата „Св. Ал. Невски“ бихте могли да намерите хитлеристки ордени и медали 

Др. Цветков, който на 11 юли за пореден път бе кандидат за депутат от името на БСП, е обрисувал ярка и фалшива картина на „фашистка“ България и преди 1944-а, и след 1989 г. Роденият през 1973 г. Б. Цветков се прави на Велко Вълканов, лепи политически етикети на светли личности и раздава исторически оценки от името на някакъв Галактически съвет на вселенския комунизъм.
„У нас има неофашисти и неонацисти, за които паметниците на Съветската армия са обект на постоянна агресия“, жалва се др. Цветков. „В България живеят деца и внуци на фашисти и техни наследници, които жадуват за реванш. Ежегодно в България се провежда факелно шествие, наричано Луков марш. Христо Луков е като украинския Степан Бандера, но далеч по-лош. Луков е идеолог на българския фашизъм, щедро финансиран от Хитлер. Фашизмът отново надига глава в Европа, в Украйна, в балтийските държави и в България“, категоричен е комунето Цветков.

daria_aslamova5.jpg

Въпреки Йеремиевия плач на руски и комунистически медии, българският народ пази и почита повече от 450 паметника на руските воини от 1877-1878 г.

Разбираме, че за да съществува Българският антифашистки съюз, в миналото или в настоящето на българската държава би трябвало да бъде открит и поддържан някакъв фашистки бацил, но другарите Цветков и Асламова малко са се попрестарали в изследователската си дейвост.
Самата Дария нарича противниците на съветските окупатори от 1944 г. „нечовеци“ и спокойно лъже, че младото българско поколение не знаело кой е бомбардирал София през 1943 и 1944 г., като хвърляло вината изцяло върху руснаците.
Докато галопира с казашки кон, ботуши и шпори през историята и съвремието на българския народ, комсомолката Дария пуска „новия виц“, че в софийските барове 

вече никой не си поръчвал ракия, защото не било „модерно“

Българите се наливали само с уиски, за да се харесат на новите си американски господари.
Колко е „обективна“ нахаканата руска репортерка личи от думите, които приписва на популярния журналист и блогър Иво Инджев. След като веднъж го оклевети и представи като „клиничен русофоб“, Даречка отново набрала телефона му, любезно осигурен от руското посолство без съгласието на абоната. 
„Когато се обадих на г-н Инджев, за да го поканя на интервю, чух нещо подобно на змийско съскане:
- Аз ви презирам! Четох статиите ви за България, където бяхте писали, че сме бедна страна с циганско население...“, уж цитира точните фрази на събеседника си „правдивата“ комсомолка.
Познаваме Иво Инджев повече от 20 години. Каквито и недостатъци да има като журналист и човек, никога не е съскал, цвилил или грухтял. В блога си Иво Инджев обясни, че въпросната Дария се е опитала да го провокира с покана да „сподели вижданията си“, но той спокойно е отказал, позовавайки се на познатата от предишни публикации „обективност“ на съветската/руска журналистка.
Богословът, доктор по история и телевизинен водещ Горан Благоев се е оказал далеч по-отзивчив и часове наред споделя „вижданията си“ с Дария Асламова. Резултатът е не особено лицеприятен. Редакцията си е отрязала онези части от думите на д-р Благоев, които са уйдисвали на предварително поставената цел: да представи българските патриоти като злобни, дребнави, ограничени фанатици, загърбили безкористните жертви на Руската империя за свободата ни, целящи да сменят името на храм-паметника „Александър Невски“ и да сринат паметниците на руските освободители.
За да подскаже на читателя личното си отношение, специалната кореспондентка отбелязва, че 

даже потръпва от възмущение при думите на Горан Благоев

И слага край на разговора с възклицанието „Господи, за кого са гинали предците ни!“
И нито дума, че народът ни вече 142 години поддържа повече от 450 паметника на загиналите в Руско-турската война от 1877-1878 г., като достатъчно трезво разграничава едната война от сталинската агресия през 1944 г.
Ето какво споделя пред Faktor.bg самият Горан Благоев за срещата си с Дария: „Публикацията на Дария Асламова  несъмнено обслужва всички, които осъзнават, но не признават, че Русия е колос на глинени крака. Статията, а и преди това поведението на Асламова, с която имах изпитанието да общувам два часа в парка на НДК, ме убедиха, че в Русия на Путин качествена, безпристрастна, истинска журналистика няма. Има пропаганда. Пропаганда от Гьобелсов тип. Асламова ме покани за интервю, но самата тя превърна интервюто в ожесточен спор, опитвайки се да ми налага своите тези. Питам се, българското посолство в Москва знае ли на какви персони дава входни визи за България?!“
Но текстът е предназначен 

за вътрешна консумация, за мужиците от Вологда до Владивосток

 И след напоителния пътепис на Дария думата има Н. В. руският читател. Подгряти от тенденциозното слово и от снимките на пътешественичката, 817 руски читатели са дали воля на гнева и на проклятията си, моделирани и раздухвани под вещото ръководство на „независимата“ „Комсомолска правда“.  
Подобен по стил и по дух е и текстът на Дария Асламова за многохилядните протести в Минск и в други големи беларуски градове. Когато младежи, жени и хора от всички възрасти се възправиха срещу людоедския режим на Лукашенко. Същите похвати, същите изводи: „протестите са инспирирани и платени от Държавния департамент на САЩ“, „протестиращите са незначителна, заблудена част от беларуския народ, която не разбира какво ще загуби, ако повтори украинския Майдан“ и пр.

Явно става ясно, че за да обиколи половината свят от Япония и САЩ до Ирак, Сирия, Южна Африка и Скандинавия специалният кореспондент Дария Асламова притежава солиден гръб, солидна школа и солидни правомощия. Няма кой друг да й ги предостави освен всесилните тайни служби на Путиновия режим. Текстовете на Асламова са тиражирани, цитирани и препечатвани в най-големите държавни и частни руски медии. Тоест, гледната точка на „частното“ издание „Комсомолска правда“ удивително точно съвпада с правителствените оценки за политическите, икономическите, културните и дипломатическите отношения на Руската федерация със съответната държава. Веднъж тя се казва България, друг път – Полша, Чехия, Хърватия.
Тезите и внушенията на Асламова съвсем

 „случайно“ се препокриват  и с яростните тиради на „лошото ченге“ Владимир Жириновски 

и на Либерал-демократическата му партия, създадена от КГБ. На фона на острите, арогантни изказвания на Жириновски, призоваващи за ядрен удар срещу Украйна, Великобритания, САЩ и всеки, който не се прекланя пред могъществото на Кремъл, фалшиво-умерените и привидно прагматични послания на Путин и на официалната руска дипломация изглеждат далеч по-разумни, трезви и конструктивни. Което е и целта на занятието.

daria_aslamova3.jpg

Луксозните магазини от веригата „Берьозка“ никнат като гъби, но според кремълските драскачи, „българите мразят Русия“

Лесно смилаемите мисли и настроения, които внушават „репортажите“ на Дария Асламова, изглеждат като картина, нарисувана върху скица на КГБ или на руското посолство. Предишен руски посланик наричаше „маргинали“ българите, протестиращи пред паметника на съветската армия-окупатор. Днес руската журналистка определя атлантиците и други родолюбци като „клинични русофоби“ и посочва по списък най-изявенити критици на антибългарската политика на Кремъл. Знае имена, телефони, публикации. Подобна предварителна подготовка няма как да стане без базата данни на руското посолство. Там са съставени списъците, там се е родило заклинанието „клинични русофоби“.

Но нека и ние да надзърнем в гардероба със скелетите от 

миналото на великоруската моралистка Дария Асламова

Омъжена е за бивш хърватски журналист. Двойното гражданство и хърватският паспорт й позволяват да пътува без визи и по-лесно да черни и да провокира „гниещия“ ЕС.  
Съпругът й Робърт Валдек се е занимавал със същото: антиамерикански и антиевропейски „репортажи“, „статии“ и „анализи“ за прозорливата политика на Москва, за неминуемия разпад на ЕС и на западната цивилизация. Г-н Валдек е антиваксър и противник на шистовия газ, който би могъл да конкурира монопола на „Газпром“. Стига дотам, че хърватските медии дружно отказват да публикуват опусите му, излезли под диктовката на кремълските идеолози.

daria_aslamova6.jpg

Погребението на мафиотския бос - колко си приличат мутрите-охранители и бившите 
шестаци в Хърватия, България и Русия!

През 2019 г. Р. Валдек сменя професията и става охранител във фирмата на бивш офицер от секретните хърватски комунистически служби, обвиняван във военни престъпления през 1993 г. срещу босненски мюсюлмани. Въпросният Винко Жулевич Клица е убит през 2015 г. Погребението му се превръща в демонстрация на подземните връзки между организираната престъпност и репресивния апарат на комунистическа Югославия.
От снимките личи колко силна е външната прилика между мутрите-охранители и сеньорите на репресивните служби на комунистическия режим в Хърватия, България и Русия. Еднакви черни лимузини, тъмни очила, черни костюми и бели ризи. Като в продължение на „Кръстникът“ без Марлон Брандо и Ал Пачино.
Та някои от тези хърватски „кръстници“ са сватосали скромната съветска девойка Дария Асламова за журналиста-охранител Робърт Валдек и са й помогнали да се превърне в „специален кореспондент“ на комсомолската „правда“. 
Иначе и др. Митрофанова(посланик на Русия в България, б.р.), както предшествениците си е за „укрепване и развитие на българо-руските отношения“, за „взаимно изгодно икономическо и културно сътрудничество“. 

А ако някой много-много се рови в историята и вади кървави ризи на царе-българомразци, на главорези и отровители, изпращани от „матушката“ на българска земя, рискува да получи или

проклятия от „Комсомолска правда“, или порция „Новичок“, или полоний-210

Асламова е ярък българомразец и разпространител на обидни за народа ни внушения, но как да си обясним тогава защо подобни провокатори получават входна виза от посолството ни в Москва, а и наясно ли са специалните ни служби, каква е дейността й у нас?
Но все пак благодарим и за руската любов! Цивилизационният възход си казва думата.
Защото Стефан Стамболов е бил съсечен насред София, а Захарий Стоянов починал в ужасни мъки в Париж. Казват, че бил отровен с чай, в който „неизвестен извършител“ сипал стрит на прах диамант.
Но тези страхотии от по-миналия век едва ли имат нещо общо с миролюбивата, славянофилска и православна, балансирана и „винаги отворена за диалог“ съвременна руска политика.