Журналистка: Фенове на Путин ме заплашват с изнасилване, сезирах СДВР и прокуратурата

Журналистка и PR експерт Патриция Кирилова е сезирала СДВР и прокуратурата за брутални заплахи към нея от български фенове на руския президент Владимир Путин, съобщи тя пред Faktor.bg

Един от тях й обяснява как ще се смени властта, ще дойдат неговите приятели и ще я изпратят като проститутка в Будапеща. Друг я заплашва с изнасилване и побой.

От полицията вече са установила кои са хората,  "обещали" физическо насилие, като са ги извикали на разпити, разказва тя.

"Заплахите вече са предоставени на държавните органи и имам предоставен червен печат с входящ номер от МВР. Всеки следващ сигнал ще бъде добавян към жалбата ми, а виновниците и действията на държавните органи към тях ще бъдат своеобразна превенция срещу посегателството и чувството за безнаказаност от подобни лица", казва Патриция.

"Над 90 % от заплахите срещу мен са точно от путинисти, които за готови да продадат България, за да се сбъдне мечтата им Путин да ни унищожи и нас, както унищожи Русия", казва журналистката.

Особено притеснително е, че един от путинските башибозуци е бил служител в Министерството на отбраната. Явно там са останали немалко врагове на България. А не им е мястото точно в това министерство, ако питате нас. Нито на някаква друга публична длъжност.

"Неотдавна и държавен служител от Стара Загора, в чийто профил е написано: Работил за МО, също си позволи да ме заплаши  със съобщения във Фейсбук. Общото при всички изброени е, че са изявени чуждофили, дори има техни снимки, на които веят чужди знамена на протести в България, което е повече от недопустимо и е пряка агресия срещу националната сигурност и суверенитет на България", казва тя.

Богатият набор от изразни средства на въпросния служител са повече от впечатляващи - "ще си намериш майстора", "хлъзгане на бананова кора", "след години ще бъда в престъпния свят", "помня като слон", "ще получиш колет от Пушкин" - са само част от лексиката на напористия държавен служител. 

Сред тези, които са отправили заплахи достойни за мутри са застраховател от Разград, бивш общински съветник от Павликени, търговец на играчки от столичния жк „Люлин”,върл македонист от Скопие. 

М. К. от Павликени, представил се като общински съветник, я ругае, че критикува Владимир Путин за скандалното му изказвания, че руската азбука не e дошла в Русия  от България. Той е изписал четири страници заплахи, които МВР и прокуратурата с интерес изучават.

"Това е пореден опит на тролове да цензурират свободното слово на автор като мен, който има зад гърба си над 20 години опити да бъде цензурирана от групировки през 90-те със заплахи за убийство, и от политици - но без успех. В блога ми има десетки статии на тема чуждофили и тяхната вреда за България", казва Кирилова.