Необходими продукти:
- 1.5 кг картофи
- 3-4 глави лук
- 200 г сирене
- 3 бр. яйца
- 1 ч.ч. кисело мляко
- 150 г масло/олио
- 1 ч.л. ригън
- бял пипер
- сол
Начин на приготвяне: Картофите и лукът се рендосват. Прибавят се мазнината, сиренето - натрошено на едно, солта, белия пипер и ригана. Обърква се добре получената смес. След това се изсипва в намаслена тавичка и се пече на умерена фурна за около 1 час. Когато ястието е готово, залейте го с разбитите яйца и киселото мляко. Печете още 10 минути само на фурна запичане, докато се получи златиста коричка.
Пататникът се сервира в големи плоски чинии, нарязан на триъгълници, квадрати или ромбове - по ваш вкус. Много подходящо е да се поднесе с овче кисело мляко или чаша хубаво червено вино.
Още от Магии в кухнята
Вретено с дроб
Ястието, което ще ви предложим, със сигурност би се харесало на хора, които обичат традиционната кухня с плътни вкусове. То е от онези гозби, които не приготвяме всеки ден, но оставят траен спомен на небцето. Спокойно можем да го наречем кулинарно бижу
Зимна кокошка на фурна
Киселото зеле е истинска супер храна. В България макар да не е уникално, то е специално защото с него можете да приготвите разнообразни традиционни български гозби - сърми, капама, кокошка с кисело зеле и ориз на тиган, кокошка с кисело зеле в гювеч, боб с кисело зеле, бурания, уникални за различни региони у нас.
Три вариации на паста със скариди в чеснов сос
Това ястие е едновременно изискано, питателно и вкусно, но и лесно за приготвяне, което го прави чудесен избор както за бърза вечеря, така и за романтична среща