Необходими продукти:
- 1.5 кг картофи
- 3-4 глави лук
- 200 г сирене
- 3 бр. яйца
- 1 ч.ч. кисело мляко
- 150 г масло/олио
- 1 ч.л. ригън
- бял пипер
- сол
Начин на приготвяне: Картофите и лукът се рендосват. Прибавят се мазнината, сиренето - натрошено на едно, солта, белия пипер и ригана. Обърква се добре получената смес. След това се изсипва в намаслена тавичка и се пече на умерена фурна за около 1 час. Когато ястието е готово, залейте го с разбитите яйца и киселото мляко. Печете още 10 минути само на фурна запичане, докато се получи златиста коричка.
Пататникът се сервира в големи плоски чинии, нарязан на триъгълници, квадрати или ромбове - по ваш вкус. Много подходящо е да се поднесе с овче кисело мляко или чаша хубаво червено вино.
Следете с Фактор
Свят
Орбан: На 12 декември вътрешните министри на ЕС ще подкрепят София и Букурещ за Шенген
- 20:50, 23 Ноември, 2024
България
ИТН: Не гарантираме, че Силви Кирилов ще откаже номинация за премиер, ако оглави НС
- 20:38, 23 Ноември, 2024
България
Мартин Димитров: Няма разцепление в ПП-ДБ - обяснихме, че ще гласуваме различно
- 20:12, 23 Ноември, 2024
Още от Магии в кухнята
Кои са най-популярните чорби и супи у нас?
Българската кухня е богата на разнообразие от чорби и супи, които заемат специално място на трапезата.
Хрупкаво пиле с песто, фета и домати
Потърсете сирене фета в саламура
Какво да изберем: Олио или зехтин?
Кое е най-доброто масло за пържене