Кандидат за депутат от ДБ свали руското знаме, издигнато от червения кмета на Дупница

червеният кмет Първан Данков, снимка: личен архив във Фейсбук

червеният кмет Първан Данков, снимка: личен архив във Фейсбук

Общинският съветник от "Демократична България" и кандидат за депутат в предстоящите избори Николай Табаков днес на два пъти свали развятото руско знаме пред кметството в Дупница, издигнато от червения кмет Първан Данков, информираха от пресцентъра на „Демократична България“.

„Действах под афект, плодащът е озвучен със "Вставай страна огромная", а на пилона пред Общината се вее руското знаме“ коментира ситуацията  Табаков.

За инцидента съобщи и БТА, след като пред агенцията кметът на Дупница заяви, че е окачил на пилона пред Общината днес руското знаме, редом до българското и това на ЕС, по повод 9-ти май. Той потвърди също, че е получил обаждане от Държавна агенция "Национална сигурност" знамето да бъде свалено.

"Не виждам нищо лошо в това, руското знаме да бъде пред Общината в днешния ден", казва за БТА Дангов, като обяснява действията с това, че България не е преустановила отношенията си с Руската федерация. 

На мястото в Дупница днес след обяд е имало и полиция, споделят очевидци. Освен това за случилото се вече е подаден сигнал и в полицията в Кюстендил, по който се работи. За скандалния случай е уведомена и Прокуратурата.