Резил: "Синият Пловдив" посрещна Митрофанова със "Ставай, ставай страна огромная"

Посланикът на Руската федерация в България Елеонора Митрофанова се включи в честванията в Пловдив за 79 г. от победата на хитлерофашистка Германия на 9 май, предаде Plovdiv24.bg.

Нейно превъзходителство запя военно-патриотичната песен от Втората световна война "Священная война", която в родината й символизира защитата на Отечеството от кафявата чума.

Отбелязването на годишнината се организира от Почетното консулство на Руската федерация в Пловдив. Програмата започна с панихида и полагане на венци и цветя на Руското гробище в Централния траурен парк. След това официалните лица се отправиха към върха на хълта Бунарджика за полагане на венци и цветя на паметника "Альоша".

В подножието на каменния воин Н. Пр. Елеонора Митрофанова и почетният консул на федерацията в Пловдив Георги Гергов бяха посрещнати от военно-патриотични изпълнения на вокална формация "Грамофон".

Така "синият Пловдив" вместо да чества Деня на Европа, на 9-ти май се превърна в център на едно антиевропейско сборище. 

През последните години градът под тепетата се утвърждава като крепост на путинофилията и амбициите на Елеонора Митрофанова да доминира в българската политика. Голяма заслуга за това имаше предишният кмет Здравко Димитров - Зико, но явно и наследникът му ще продължи позорната традиция.