Посланик Агелер: САЩ ще продължат да подкрепят евроатлантическата интеграция на РСМ

"Моите сърдечни поздравления на Гордана Силяновска-Давкова"

Американският посланик в Северна Македония Анджела Агелер поздрави проф. Гордана Силяновска-Давкова за победата ѝ на президентските избори.

"САЩ ще продължат да подкрепят вашите цели за сигурност, просперитет и пълна евроатлантическа интеграция", написа Агелер в своя профил в платформата Х.

"Моите сърдечни поздравления на Гордана Силяновска-Давкова за нейния исторически избор за първата жена президент на Северна Македония. Поздравления и за всички граждани, които вчера упражниха правото си на глас на президентските и парламентарните избори." - добави тя.

Новоизбраният македонски държавен глава благодари на посланика.

"Очаквам с нетърпение да обновим духа на македоно-американските отношения, да разширим рамките на нашето стратегическо партньорство и сътрудничество, както в евроатлантическо измерение, така и на двустранно ниво." - каза Силяновска.

Македонската партия ВМРО-ДПМНЕ и кандидатът ѝ за президент постигнаха убедителна победа на изборите 2 в 1 в съседна Северна Македония срещу досегашните управляващи от Социалдемократическия съюз (СДСМ) и досегашния държавен глава Стево Пендаровски. /БГНЕС