Казусът с болница "Мама и аз": Премиерът изпраща сигнал в ДАНС и прокуратурата

Служебният премиер Димитър Главчев ще инициира среща с министъра на здравеопазването в служебния кабинет д-р Галя Кондева, с вицепремиера и министъра на финансите Людмила Петкова, с изпълнителния директор на болницата по детски болести д-р Благомир Здравков и с проф. Иван Литвиненко.

На нея се очаква да бъдат обсъдени и намерени решения на най-належащите проблеми на детското здравеопазване, съобщава БНР. 

Очаква се по-късно от Обществения съвет за изграждане на Национална педиатрична болница да представят отчет за дейността на Съвета за 2023 г.

Главчев аргументира отмененото решение на служебното правителство за частната болница "Мама и аз"
Вчера служебният премиер обяви, че ще изпрати на ДАНС и прокуратурата сигнал по случая с частната детска болница "Мама и аз" днес -  първият работен ден след празниците.

Президентът Румен Радев подчертава, в свои коментари през последните дни, че държавата закъснява с изграждането на национална детска болница.

Миналата седмица Министерският съвет одобри строителството на частна болница "Мама и аз", но след обществено недоволство - инвеститорът се отказа от предвижданото детско отделение и промени името на бъдещото здравно заведение.

По този повод отново започна дискусията за бъдещето на държавната педиатрия.