Борисов: Ще работя с ПП само при доминираща роля на ГЕРБ - с наши министри и програма

Бойко Борисов, архив

Бойко Борисов, архив

"Хора, говорещи неистини - никога Петков не е хвърлял бутилка в моя кабинет! Никога! Денков да си помни и да не включва няколко неща заедно - срам ме е от този инцидент, в който Петков изшиба бутилката в масата, бяхме в кабинета на Росен Желязков в стария НС. И сега като чувам как в парламента се заплашват ако се видят със или без бодигардове - страшно, хората ги интересуват много други неща. Всеки документ се пращаше на Лена да го види и да го одобри. С тези хора не може да се преговаря с един човек - чакаш ден и половина, за да се питат Денков, Василев, Лена, кой ли не. И сега вместо да кажат, че заедно сме направили толкова много, те плюят. Нито веднъж не сме се изказали срещу тях, моят противник на тези избори са проруските партии - БСП и Възраждане. Това е нашата червена линия. ДПС е либерална и системна партия, и сега, и през годините сме работили с тях, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от БГНЕС.

"Те фалшифицират документи всеки ден, ние изобщо не ги коментираме, а те казват, че Петков ме дисциплинирал, като хвърлял шишета по масите! Това звучи ли ви сериозно, особено казано от академик, наистина ли," попита Борисов и добави:

"Може ли изобщо тези хора да ми поставят условия"

"Ще работя с ПП, но само с доминиращата роля на ГЕРБ - с наши министри, с наша програма. В допълнение е и наш ред заради ротацията", допълни Борисов.

"Те искаха за шеф на КПКОНПИ Бойко Рашков! Самия Денков призоваваше през медиите да му вдигам телефона! А сега ме заплашват с "дисциплиниране" - не вярвам на ушите си", каза още лидерът на ГЕРБ.

"След тези глупости, които говорят за преговорите, няма да се срещам с тях като лидери. Да си излъчат други преговорни екипи, и след изборите има варианти в зависимост как ни подредят хората. Ние имаме обаче червени линии - с Денков не можем да говорим, той лъже", заяви Борисов.