​Руските черносотници – опасност за България

Зловещите идеи свободно се разпространяват и у нас от партии като „Атака”

Александър Йоррданов

Черносотници е общо название за съществували в Русия в периода 1905-1917 г. крайнодесни организации с шовинистичен и антисемитски характер. Днес в Русия черносотничеството се възражда, има свои организации в големите руски градове, свои издания, клубове, организира шествия и неговата откровено нацистка идеология не само не среща реакция от страна на руската държава, но и се подкрепя от нея. Но каква е идеологията на руската Черна сотня. Ето няколко външнополитически и вътрешнополитически акценти (цитирам програмата им):

Външна политика

1. Русия трябва да води политика на присъединяване на т.нар. „близка чужбина” (в нея влиза и България!) към единната, мощна държава – Руска империя.

2. Русия трябва да води политика против „новият световен ред”.

3. Руската държава трябва да защищава своите граждани независимо на каква територия те се намират.

4. Неоходимо е установяването на строг контрол върху движението на чуждестранни граждани на територията на Русия.

Вътрешна политика

1. Черната сотня не признава разделението на руския народ на руси, украинци и белоруси, тъй като ги счита за един народ, изкуствено разделен с цел завладяването на Русия от тайни международни сили.

Спирам с цитатите, но обръщам внимание, че такива черносотнически проруски идеи свободно се разпространяват и в България от партии като „Атака” и близки до тях. Те са опасни за националната ни сигурност.

И един пример.

Стана известно, че едно от лицата предизвикали трагедията в Одеса през месец май миналата година е руският гражданин от Санкт Петербург Антон Раевски /на снимката/ с видима татуировка на нацисткия символ – член на Черната сотня.

Отново повтарям: хора бдете! От изток идва опасност!