Офшорка стои зад купувача на ОЦК-Кърджали

Офшорна компания стои зад купувача на ОЦК – Кърджали, става ясно след справка в Търговския регистър, пише БГНЕС.

Едноличен собственик на капитала на "Хармони 2012" ЕООД е чуждестранното юридическо лице "Хармони Холдингс Лимитид", което е регистрирано в Британските вирджински острови, които са офшорна зона. Интересен факт е, че дружеството е учредено на 2 май 2012 година, момент, в който вече беше ясно, че ще се върви към продажба на ОЦК- Кърджали.

Дружеството може да емитира максимум 10 000 акции на стойност 1 щатски долар, а секретар на дружеството е друга фирма, регистрирана в Кипър. На 1 юни изпълнителен директор на офшорното дружество става Лениа Пападопулу, който е подписал решението за учредяване на българското дружество на 12 юни.

Управител на "Хармони 2012" ЕООД е 31-годишният Илиян Цанов, а дружеството е регистрирано на адрес в центъра на София с предмет на дейност "производствена дейност, вътрешна и външна търговия, комисионна, спедиционна, складова, лизингова, търговско представителство и посредничество, сделки с интелектуална собственост, изграждане и търговия с недвижими имоти, консултантска и всяка друга търговска дейност незабранена от закона" и капитал от 5000 лева. Актуалният му учредителен акт е обявен в Търговския регистър на 16 юли.