Хората се самоубиват, а медиите ги представят за виновни

Властта се опитва да изкара жертвите психично болни, а не отчаяни

 

Вени Марковски, Фейсбук

Поредна жертва! 

Отчаяният от живота Симеон Симеонов избира самоубийствен изход от своята - и обществената - криза! 

Неописуема трагедия!! 

В същото време нашите медии отделят на това ужасяващо събитие една малка бележка, но нещо повече! 

Вместо да потърсят не просто мнения на психолози, а и на т.нар. духовни водачи (доколкото ги има, разбира се), вместо да намерят истинските причини за тези отчаяни действия, те се занимават с какви ли не "важни" неща: 

- защо никой от министрите не искал да ходи в ТВ7; 

-че Тайгър Уудс и Линдзи Вон били обявили интимната си връзка;

- интервю с Искра Фидосова (която и да е тя, явно е много важна личност на фона на самозапалите се);

- че "Левски" връщал Боримиров за треньор;

- И т.н., и т.н.

За съжаление не само традиционните медии, но и ние - пишещите в Интернет - не сме кой знае колко по-добри. 

Все още мнозина дори не знаят името на самозапалилия се на 18-и февруари Траян Маречков; ако го потърсите в Гугъл, ще видите, че името му е публикувано предимно във вестниците "Борба" или "Струма"... Проправителствените медии го обявиха за психично болен. Досещате се защо, нали? Един вид, не е протестирал, не е бил отчаян, а "просто" не е бил с всичкия си! Можем да се досетим, че източниците на тази пропагандна теза са били в МВР, а може и още да са там на работа. 

По същия начин медиите предадоха информацията за Даниела Накова, открита в пловдивския парк "Младежки хълм". Забележете, че в този случай медиите цитират "разследващите", демек МВР им е дало тази информация! Информация, която би трябвало да е следствена тайна. Информация, която по недопустим начин представя жертвата за виновна! 

Освен тях тримата, срещу живота си протестираха по този трагичен начин още и: Венцислав Василев, Пламен Горанов, Димитър Димитров. Не сме чули и прочели кой знае какво за тях в нашите независими медии, нали?