Борисов: Станишев е нагъл лъжец, някой му организирал протести!

Комунистите са свикнали с кръв да взимат властта, с кръв да я пазят. Това е столетница с много тежко минало.

 

Това коментира председателят на ГЕРБ Бойко Борисов пред "Фокус".

„Искам на тези доста нагли хора още веднъж да кажа, че нямаме абсолютно нищо общо с тези протести. Те са спонтанни, те са на симпатизантите на всички партии, включително и на БСП симпатизантите са на протеста, защото тези хора с безумните си назначения, с желанието си да фалират държавата, с желанието си да крадат, и то по най-безобразния начин, просто отвратиха всички", каза Борисов.

По думите му Пламен Орешарски е една кукла на конци. "За съжаление ще остане в историята като премиера, бил най-кратко време марионетка на някого, или както Татяна Дончева правилно каза, че кабинетът всъщност е даден на концесия на някой олигарх", посочи още той.

„България замина в сегашния й вид - просто за най-голямо мое съжаление имиджът, който градихме толкова години да работят всички фондове, да ни хвалят, да се вдигат кредитните рейтинги на „Стандърт енд Пуърс", на „Мудис". Сега щом Европейската комисия се занимава, щом посланиците на големите държави един подир друг дават изявления за положението в България, и то само един месец и половина няма, откакто са взели властта. Досега такова чудо никога не е било - да няма един ден желание народът да ги търпи тези хора", коментира Бойко Борисов.

Според него правителството на Орешарски трябва да подаде оставка.

На въпрос дали ще предприеме среща с останалите опозиционни партии, той каза, че е готов за всякакви срещи, по всяко време с който пожелае.

„Трябват ден по-рано, час по-рано, предсрочни избори и народът вече този път няма да гласува по този начин. Няма да бъде безучастен. Така че ще бъде различно. И който си е взел поука от протеста, ще има успех в следващата година като политическа партия. Тези вече изкопаха огромна яма, гроб между тях и народа", коментира лидерът на ГЕРБ.

„Аз отново протестирам към наглите лъжи на Станишев, че някой му организирал протести. Февруари месец той само чакаше някъде да кажат, че има стачка или протести и да каже: ние ги подкрепяме. Напротив, аз от първия ден казвам, че трябва да се оставят хората да работят, стига те да бяха проявили поне малко нормалност, малко професионализъм, малко експертност. Те са само баджанаци, шуреи, зетьове, сестри, всичките им назначения са такива", коментира Борисов.

Според него ако сега се направи един тест и се изпита премиерът Пламен Орешарски, той няма да си познава нито министрите, нито зам.-министрите. „Такова чудо, такова безволево управление не е имало в България. А те се биеха в гърдите преди пет месеца, че са експерти, от първия ден щели да строят „Белене", да разкриват хиляди работни места", посочи още той.

„Върхът на всичко беше този псевдопредседател на Народното събрание, който само смях може да събуди в хората с поведението си, някъде от Белград, от някакъв кафан най-вероятно, някъде от някаква кръчма затваря парламента", коментира Борисов.

По думите му Михаил Миков е станал председател на парламента благодарение на Волен Сидеров и дори не си е мечтал в кариерата му да се случи това.

„Този, който казваше ние да се връщаме в парламента и ние се върнахме да обясним още един път безумието на актуализацията на бюджета, е някъде по белградските кръчми, защото надали когато парламентът е обсаден седмици наред, той има някаква работа в чужбина", каза още Бойко Борисов.

На въпрос как оценява действията на Министерство на вътрешните работи и жандармерията, Борисов отговори, че те са длъжни и това им е работата да осигурят ред и съответно да направят необходимото да изведат депутатите.

Не трябва да се сърдят на тези хора, разбира се с изключение на тези, които проливаха кръв, защото има и такива. Те са наши момчета, български и са пратени там с часове и страшна умора вече е натегнала на тях, допълни Бойко Борисов.