Червеният олигарх Гергов подкастри екипа на “Евроком България”

13-тата година от съществуването на бившата пловдивска телевизия “Евроком България” се оказва фатална за наследничката й Нова българска телевизия, собственост на червения олигарх Георги Гергов. Днес свинарят от Маноле, както още е известен лидерът на БСП Пловдив е изхвърлил на улицата 20 души репортери, редактори и технически персонал. 

На общо събрание на екипа били съобщени имената на съкратените, като сред тях има журналисти, които са от първия ден на пускането на телевизията през 1999 г. 

Гергов твърдял, че няма намерение да закрива медиите си, но телевизията му трупала сериозни финансови загуби. Близки до червения олигарх твърдят, че хората му готвели уж нова програмна схема, но дали ще се реализира не било ясно.

Георги Гергов купи “Евроком България”  след като влезе в Пловдивския панаир, но се твърди, че бившият собственик на медията Георги Барбудев до сега не е получил нито лев от 3 милиона, за които я продал. Хора от съкратения екип твърдят, още с придобиването на телевизията Гергов, който се слави като приятел на екс президента Първанов всяка есен провеждал чистка и гонел журналисти.