Гъбарите и риболовците в неделя ще готвят улова си по кремълска рецепта

​Цецка Цачева показа, че е достойна за национален лидер, а нейните опоненти?

Георги Боздуганов

Генерал Радев е ашладисан на Илиана Йотова. Контактьорството му с ГРУ е хипотетичен въпрос. Ноторно известна е обаче безусловната принадлежност на Йотова към енергийното лоби на "Позитано" 20, оглавявано от Р. Овчаров - безспорният московски фаворит в петролно-газовия ни сектор, до когото Гоце Първанов изглежда като дребен бакалин.

През 2013 г. правителството на Борисов бе свалено точно защото спря неизгодните за България руски проекти и защити националния интерес. Понастоящем се случва същото. Днес, в сутрешния блок на Нова ТВ, премиерът неслучайно акцентира върху новата газова връзка с Румъния, спомена интерконектора с Гърция, постигнатите най-ниски цени на руския газ и предстоящия добив на въглеводороди от черноморския шелф.

Не стигна докрай, не назова поименно лицата протегнали мръсни ръчички към властта, за да я поставят за пореден път под опеката на Кремъл. Нинова - Овчаров - Пеевски са напрегнали докрай електоралната машина, устремени да настанят на "Дондуков" 2 кукления генерал и неговата контрольорка. Спирането или забавянето на българската енергийна независимост означава повече деньги за Путин и компания - от нашите джобове. Трябват им нови оръжия и укрепване на разклатените корупционни кръгове, за да поставят отново страната ни под икономически и политически диктат. Отказвайки да отидат до урните, неделните гъбари и риболовци трябва добре да знаят, че съвсем скоро ще бъдат принудени да готвят улова си по кремълска рецепта.

За всички други - повече разяснения едва ли са необходими.