Бесни цигани раниха републикански шампион с брадва

На 22-ри март две смугли персони са нападнали Данчо Филипов - Цоната

Кървав инцидент се е разиграл в късните часове на 22-и март в Берковица. Цигани са нападнали с брадви и тесли републиканския шампион по борба - Данчо Филипов - Цоната. Причината - избухнал скандал между него и две смугли персони. След остри реплики 36-годишен ром и неговият приятел от село Мадан се се нахвърлили върху Цоната с псувни и заплахи, информира МВР.

Единият от тях държал брадва. В разгара на конфликтът брадвата била стоварена върху главата на бореца. От удара Филипов се свлякъл на земята. На помощ се притекли съседи, които закарали ранения в болницата в Монтана. Той бил приет в безсъзнание и в тежко състояние. След като бил изписан се заканил да отмъсти на нападателите.

Данчо Филипов е брат на биатлонистката Павлина Филипова, която стана четвърта на зимната олимпиада в Нагано. Заради побоя напрежението в Берковица расте. Приятели и близки на Цоната готвят кървава вендета в ромската махала в града. Къщата на побойника е била белязана с червена боя. Двамата побойници са арестувани. Въпросният нападател е стар познайник на полицията в града. Той е регистриран за кражби на ток и е осъден за измама.