Гръцки медии: Цели хотели са ангажирани от българи

Гърците също почиват в "християнска България с изключително ценни и интересни църкви и манастири"

Активен е обменът на туристи между България и Гърция, на Халкидики има цели хотели, ангажирани за Великден от българи, посочват днес гръцки медии, цитирани от БНР.

Под заглавие "Гърция е втора най-предпочитана страна за българските туристи" днес медиите в южната ни съседка публикуват данни от проучване на българския Национален статистически институт. След Турция българите предпочитат да пътуват в Гърция, съобщават гръцките медии. 

По отношение на обратното движение - на гърци към България, Гърция се нарежда на трето място след туристите от Турция и  Румъния. Почти 50% от чужденците, посетили България са граждани на европейски страни.

По отношение на българските туристи гръцките туроператори съобщават за силен интерес за Великден и преди всичко в Северна Гърция, като първо място по резервации остава Халкидики. Има цели хотели, заети от български туристи за празниците, казаха хотелиерите.

Гърците не се ограничават само в покупки на евтини български стоки за празниците, но и остават на почивка няколко дни в "християнска България с изключително ценни и интересни църкви и манастири", посочват гръцки сайтове в коментари за нагласите на гърците за пътуване.