Медведчук с умопомрачителен сценарий за развитието на войната в Украйна

САЩ подготвят почвата да хвърлят балтийските държави, поляците, германците и французите "в огъня на войната“ след Украйна

Виктор Медведчук

Виктор Медведчук

Лидерът на движението „Другата Украйна“ и бивш лидер на забранената от Киев партия "Опозиционна платформа - За живот“ (които са забранени от Киев) Виктор Медведчук даде пространно пропагандно интервю за прокремълската агенция ТАСС в навечерието на 9 май, който Руската федерация чества като Ден на победата. И това едва ли е случайно. 

Проруския украински политик, известен още като кум на Путин, бе прехвърлен в Русия срещу размяна на петима командири от батальона "Азов", състояла се през септември 2022 година. Отявлен путинист, Медведчук не просто оправдава кръвопролитната война на Русия в Украйна, но с действията си открито работи срещу своята страна, извършвайки държавна измяна, нарушавайки военновременните закони в Украйна. След пристигането си в Русия Медведчук пише първата и изключително скандална статия за руска медия, озаглавена "Украински синдром. Анатомия на съвременното военно противопоставяне“, в която излага своите виждания за войната, Русия и Украйна.

Освен това Медведчук стана известен и с това, че е финансирал тайно дейности за оказване на влияние в навечерието на миналите европейските избори и е оказвал финансова подкрепа на антиевропейски политици от държави членки на ЕС. С други думи, той не крие своята неприязън към Запада, което напълно съвпада с настроенията на президентът Путин и неговото обкръжение. 

Плод на негова маниакална привързаност към режима в Кремъл е поредната хибридка, която се ражда главата на Медведчук. И тя е свързана с умопомрачителен сценарий, в който войната в Украйна излиза отвъд нейните граници. И главните дейсващи лица са обичайните заподозряни – прогнилият Запад. 

САЩ подготвят почвата да хвърлят балтийските държави, поляците, германците и французите "в огъня на войната“ след Украйна, подчерта ръководителят на движението "Другата Украйна“ и бивш лидер на забранената от Киев партия "Опозиционна платформа - За живот“.

Днес никой не крие факта, че американският военно-промишлен комплекс печели от смъртта на стотици хиляди украинци, а НАТО получи възможността да източи пари от Европа. Те планират да хвърлят балтийските държави, поляци, германци и французи в огъня на войната. Тази почва се подготвя, украинците вече са на изчерпване, а схемата за превръщането на тяхната смърт в американска печалба чака нови жертви“, пророкува Виктор Медведчук.

Кумът на Путин си позволява да прави скандални внушения, като изтъква, че Западът, воден от САЩ, "въведе насилието и убийството на противници като норма на политическия процес“. А Вашингтон "възроди принципа“ на италианския фашизъм: "Всичко за приятелите, законът за враговете“. "И колективният Запад все повече въвежда този нацистки принцип в своите политики“.

Всички тези пропагандни тези на пропутинския политик очевидно са адресирани преди всичко към местната публика – руския народ, който в момента е изправен пред огромните предизвикателства, произтичащи от развитието на военните действия в Украйна. Те се използват като пропагандно оръжие за промиване на мозъци и надъхвъне на руснаците срещу несъществуващия враг – САЩ, НАТО, Запада, което се случва в навечерието на един от най-тачените в Русия празници. Едва ли обаче тези хибридни атаки биха имали някакво сериозно въздейсвие върху хората от демократичния свят, които без съмнение вече са разбрали кой е агресорът и коя жертвата в тази кръвопролитна война, която руснаците водят вече трета поредна година на територията на суверенна Украйна.