Бареков: Цветелина Бориславова ми каза: Знаеш ли колко прост човек ще управлява държавата?

„Даваш ли си сметка колко прост човек идва да управлява държавата?!” Това казала по телефона банкерката Цветелина Бориславова преди изборите през 2009 г. на журналиста Николай Бареков. Дългият направи признанието за този разговор едва сега, след като от пръв лакей на ГЕРБ се превърна от седмица в най-яростният им критик.

 

„Бях потресен, явно имаха лични проблеми! Попитах я защо говори така. „Той без мен и по-интелигентен кръг около себе си, ще съсипе държавата! Направи нещо, ти си един от малкото смислени хора около него. Обясни му, че няма капацитета да управлява държавата, ако не си намери хора, които да му помагат…”, разказва още Бареков за разговора си с Цветелина. Така лъсва истината, че банкерката в действителност е била наясно с посредствеността на Бойко Борисов и е предричала провала му като премиер.

Бареков разказва още в нагласено интервю за седмичник, който до преди дни също лижеше подметките на Борисов и Цветанов, че преди 4 години отишъл в къщата на лидера на ГЕРБ в Банкя и му подарил кожена чанта. „Казах му: „Даваш ли си сметка какво се случи, народът ти гласува доверие? Ти си министър-председател…”. Той беше седнал гол до кръста и ядеше. Като един огромен вол. „Ще се оправя, рече. – Ще си направя едно хубаво МВР, което ще подслушва всички министри и всяка вечер ще ми носят кой какво е откраднал и  какво е направил”, твърди предизборно Бареков.