Лидерът на „Възраждане” Костадин Костадинов е автор на текста, наричащ българите „олигофрени”, „малоумници” и „пасмина”

Варненският политик може да се окаже новото оръжие на Кремъл срещу българското достойнството и национални интереси

Костадин Костадинов

Костадин Костадинов

Представящият се като лидер на „Възраждане” Костадин Костадинов сам потвърди, че е автор на текста, наричащ българите  „олигофрени”, „малоумници” и „пасмина”.

„Вчера сутринта написах един статус. Няколко часа по-късно този статус, вече под формата на статия, започва да живее свой собствен живот в няколко медии. Някъде по обяд една от тези медии, цитираща мен, на свой ред е цитирана в страницата на руското посолство във Фейсбук”, похвали се тази сутрин Костадинов на страницата си във фейсбук, изразявайки задоволство, че руските дипломати се оценили по достойнство думите му.

Повод за излиянията на варненския политик стана елхата, която правителството на Русия изпрати като данайски дар на София. В навечерието на Коледа пред нея се проведе граждански протест срещу руския подарък, наречен „новогодишна елха”, окичен с петолъчки и поставен само на метри от мястото, където по заповед на болшевиките бяха избити и ранени над 300 българи в началото на миналия век. „Омразата” срещу руската елха провокирала епистоларната реакция на Костадинов. От личния му блог коментарът е бил препечатан в сайта „Класа”, който според ” Алекса”, която мери рейтинга на интернет сайтове, е на 18 107 позиция от изданията в България. Въпреки това, обаче, публикацията малко по-късно се оказа достатъчно авторитетна, за да бъде споделена на официалната страница на Руското посолство в София. Така пък представителите на Кремъл у нас демонстрираха, че се солидаризират с текста на варненеца и го използват като стръв за антибългаризъм.

Историята с коментара на Костадин Костадинов е поредното доказателство, че за безродието няма почивен ден.

Костадинов стана известен като общинския съветник, бит от лидера на „Воля” Веселин Марешки. По-късно водачът на „Възраждане” лъсна на протестен митинг до лидера на БСП Корнелия Нинова и заедно поискаха оставката на правителството на Борисов. Костадинов се изявява и като заклет русофил, и върл противник на САЩ, ЕС и НАТО. В друга държава, след подобни обиди срещу гражданите й, такъв човек го очаква политическа и обществена "смърт", но у нас скоро Костадинов може да се окаже новият любимец на Руското посолство и поредното удобно оръжие на Кремъл срещу българското достойнството и национални интереси.

kostadinov_fese.jpg