​Съдия Желявска: Сред магистратите се върна страхът, противопоставени са

Разработката „Червеи“ да се разсекрети, за да се види истината, настояват в Темида

Атмосферата в Софийски градски съд е много лоша заради появилото се противопоставяне на колегите. Съдиите не са така единни. Лоша е атмосферата и в цялата правосъдна система. Сред магистратите се върна страхът, че не трябва да си изказват публично мненията, недоволстват от многото работа, имат чувство за несправедливост.Това призна по bТВ зам.-председателят на СГС Богдана Желявска. 

По думите й ръководителят на СГС Владимира Янева е притеснена от случващото се в институцията. Според Жеявска обаче е  най-добре да се разсекретят нещата, за да се види за какво става въпрос по разработката „Червеи“. Стана ясно, че съдия Янева е разписала разрешенията за използване на СРС-та по случая, които са продължили не максималните 180 дни, както е по закон, а 300.

Богдана Желявска заяви, че реформата в съдебната система трябва да се прави много внимателно. Тя подчерта, че, голяма част от колегите й били против смяната на ВСС като непостоянно действащ орган. Според нея най-важна е система за преместване на съдиите, в която трябва да има прозрачност при избора и назначенията им, настоява магистратът.