Александър Дугин плаши Македония с преврат, подготвян от ЦРУ

Врачката на Путин заиграва със страховете на македонците, опитвайки се да блокира пътя им към ЕС и НАТО

Александър Дугин

Александър Дугин

Само часове, след като парламентът на съседите ратифицира името Северна Македония, известният като идеолог на путинизма и заклет враг на демокрацията и евроатлантизма Александър Дугин, публикува на страницата си във фейсбук мрачно пророчество, което може да бъде разчетено и като интрига за психологическа атака. Философът, известен в руските среди и като врачката на Путин написа: „Срочно: В Македонии в ближайшее время может случиться переворот. Заев под давлением ЦРУ готовится к аресту Иванова”(Спешно: скоро може да има преврат в Македония. Заев под натиск ЦРУ се готви да арестува Иванов – в превод на български).

a_dugin_fese.jpg

Дугин говори за преврат, осъществен от евроатлантическите сили на премиера Зоран Заев, насочен срещу президента Георге Иванов, който продължава да пази  и изразява интересите на укриващия се от  правосъдието Никола Груевски, но и стремежите на Русия и Кремъл, Балканите да останат тяхна васална губерния.

 Няма съмнение, че Дугин

манипулативно разпалва страхове в съзнанието на македонците,

но пропуска, че евроатлантици като Заев не действат с преврати, а със средствата на парламентаризма, демокрацията и институциите. Естествено за повече драматизъм е намесено и зловещото ЦРУ, което според Русия е поробило балканските държави. Точно Александър Дугин обаче е  човекът, който през последната година изпълняваше специална мисия в Македония за подривна дейност и създаване на политически субект, който да се противопостави на стремежите за приемане в ЕС и НАТО. Дугин на няколко пъти посещава Македония и участва в създаването и обучението на активисти от проруската партия „Единнна Македония”, която е формирана по подобие на путиновата „Единна Русия”. Лидер и е македонският националист Янко Бачев. Президентът на "Единна Македония" Янко Бачев пропагандира, че ще се стреми към съюз с Русия, ако той дойде на власт и обяви "чистка на предателите".
"Ние, като партия, сме твърдо решени да променим сегашната ситуация в Македония и да се стремим към съюз с Русия. Ще се разправим с всички национални предатели, които както виждаме в наши дни продават всичко. Ще направим ревизия и конфискация на откраднатото през тези години. СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ за нас са едно и също – те ни лъжат, мамят и крадат, а единствената разлика е, че едните крадат в марки, а  другите - в евро ", твърди Бачев.

Общоизвестен е фактът, че Александър Дугин е съветник на президента Владимир Путин, но и на няколко ключови военни и политически фигури в Москва и Кремъл. Той е известен като краен руски националист, конспиратор на руския империализъм и

"най-опасния философ на света"

За него се твърди, че е неофициалният  говорител на руския президент, който транслира изявления и възгледи на Путин, когато той не желае да комуникира директно с обществеността. Като се има в предвид тази особеност твърде възможно е предупрежденията му в последния му пост във фейсбук, да бъдат разчетени като подготвян от Русия преврат в Северна Македония, който да блокира влизането й в ЕС и НАТО. Македонските специални служби през последните години на няколко пъти предупреждават за засечена подривна дейност срещу държавата им от страна на Русия, като дори уточняват, че логистиката на тази диверсия се контролира от руски представители базирани в София.