Със „свeтлина” от „Темната дупка” Русия и Турция овладяват българските масони

Създаването на зидарски ложи и Върховни съвети у нас се превръща в бизнес и политика

"Строители" на новото масонство - Решетников, Иван Сариев, Искрен Йотов

"Строители" на новото масонство - Решетников, Иван Сариев, Искрен Йотов

 Стойко Стоянов

Руската хибридна война в България се е прицелила в нова важна мишена – единството на българското масонство, подчиняването му на кремълски интереси и доминация на руското масонство на Балканите.
Първият сериозен пробив вече е факт – на 5 май тази година в Пловдив е проведена учредителна сбирка за инсталирането на нов втори Върховен съвет на Стария и приет шотландски ритуал. За върховен командир е избрана твърде спорна личност – Иван Сариев, който до преди година беше Велик майстор на родните масони. Само няколко седмици по-късно, на 25 май, пак знаково в Пловдив е създаден и трети Върховен съвет, с командир Румен Найденов. Появата им е шокираща за общността, тъй като в продължение на повече от 17 години в София е инсталиран Върховният съвет на 33-та и Последна степен на Стария, като е приет Шотландски ритуал на свободното зидарство в България, с върховен командир Петър Калпакчиев. Той е учреден на 7 януари 2001 г. и е легитимиран пред масонския свят директно от Майката на всички върховни съвети в света - Върховния съвет на 33-та степен на Южната юрисдикция на САЩ, в съответствие с Великата конституция от 1786 година.

Операция „превземане” на българското братство

Тя започва някак неусетно преди около 4 години, след незаконната окупация на Крим и анексирането му от Русия. Този период съвпада с активирането на руската хибридна война, пропаганда и подривна дейност на Балканите, в Европа и САЩ. В цялата страна започват да никнат масонски гнезда, като най-активен този процес е по Черноморското крайбрежие. В новите  гнезда членове са предимно руски граждани, като 35% от тях  са хора, свързани с ФСБ и бившото КГБ, твърдят източници на Faktor.bg. Това са предимно руснаци с българско гражданство или с имоти на наша територия. Любопитен е и фактът, че от четирима нови кадри, постъпили на работа в Руското посолство в София, трима неслучайно са масони. Основните контакти на руските зидари с българските се осъществяват от руския гражданин Алексей Трубецкой, твърдят запознати с конспирацията. Трубецкой е бивш служител на спецслужбите в Русия, близък до обкръжението на президента Путин, собственик на пиар агенция за предизборни акции. Така  неусетно масово започва да се налага руско влияние в българското масонство. Гнездата се допълват от българи, които също са свързани с бившите комунистически тайни служби, русофилски движения и червената номенклатура, като много от нашите са финансово зависими чрез кредити и съвместни бизнеси с руснаци. Така се стига до раздробяване на масонството чрез голям брой символични Велики ложи, които са с различен брой външни признавания и множество непризнавания помежду им. Роенето им става без да е базирано на древните правила. 
След умножаването на „Великите Ложи“, във ход е втората фаза на операцията -  роенето на „Върховни съвети от 33 степен“, които се превръщат в сериозен риск за националната сигурност, който спец службите на този етап проспиват. Руските гнезда нарушават категорично законите в страната - нямат официална регистрация, а би трябвало да действат по Закона за юридическите лица с нестопанска цел. С тях  се пробиват поне три закона за националната сигурност – за чуждите граждани, за класифицираната информация и за престоя на чужди граждани у нас. Така до създаването на втория и третия Върховни съвети през май в страната вече функционират осем гнезда, които се превръщат в тяхна естествена база. Тези обстоятелства обаче не притесняват инсталираните отвън командири на новите Върховни съвети, защото задачата им явно е да ерозират българското масонство и да го превръщат във функция на руското и турското.

Целите

Проникване и привеждане на масонството в България под руски и турски контрол, тотално проникване в институциите на държавата и бизнеса, както и завземане на позиции в Македония и Западните Балкани, които също да бъдат под кремълско влияние. Или да използват българските новосъздадени масонски структури като „троянски коне“ за проникване на Балканите.
Крайната цел е близка и до прокарваната в геополитически план стратегия -  да се избута от Балканите влиянието на САЩ, подменяйки го с руско и турско.

„Светлина” от „Темната дупка”

14 март 2018 г. се оказва твърде специален за подготвящия се отдавна преврат и разбиване единството на българското масонство. Пещерата „Темната дупка” край Лакатник се превръща в специална сцена на ритуала, на който се взима важното решение за създаване на втори Върховен съвет, паралелен на този на Петър Калпакчиев. Няма обяснение защо последователите на руското масонство у нас са решили да получат светлина точно в пещера и каква сила очакват да черпят  от мрака и тъмните  земни глъбини? 
Но реално „Темната дупка” може да се разчете като подсъзнателно търсена метафора на тъмните сили, обсебили Русия, превръщащи я в опасност за демокрацията, но проникващи методично и у нас.
Скалният феномен край Своге е специално богато декориран в съзвучие с масонската символика. Заслугата е на брат Дани Вълканов, 33-та степен масон и брат Илиян Матеев, 32-ра степен. Придвижването на важните гости до Лакатник пък е организирано със специална композиция на БДЖ, която включва дори и личния вагон на цар Борис III, както и изискан кетъринг по време на пътуването. Формално светлината за новия Върховен съвет за България ще бъде внесена от Върховните съвети на Германия, Италия, Русия и Турция, представлявани от Великия държавен командир на Германия Еберхард Деш, но реално участниците в заверата са наясно, че водеща е ролята на Русия и Турция. 
Показателен е фактът, че с писмо от 15 март тази година на „ДПШУ под юрисдикцията на Върховния съвет на Русия в България” братята се уведомяват, че въпросът със създаването на Втори върховен съвет е решен в Русия. Пак с бланка на Върховния съвет на Русия отцепниците от Калпакчиев са информирани, че за велик командир на Върховния съвет за България е определен старият и велик майстор Иван Сариев. Руските покровители го поздравяват със специално писмо и призовават българските масони да се обединят около него и да го подкрепят за Инсталиране на новия Върховен съвет на 5 май в Пловдив. Цялата кореспонденция, с която Faktor.bg разполага(виж в края на текста, б.р.), се осъществява знаково на бланки на Върховния съвет на руските масони.

Важно е уточнението, че само след трета степен масоните могат да бъдат членове на Върховния съвет. Той обединява братя от 4-та до 33-та степен включително. За да отговаря на изискванията за новата мисия Иван Сариев и група около него получават важната 33-та, последна степен в Турция, а други от последователите му – в и от Русия.

 „Пътят“ към „високите степени”, чрез други не български „върховни съвети,“ се е превърнал в бизнес и  в политика – от къде да бъдат получавани! Или разкрачеността на днешния „елит“, управляващ профанска България, допълзя и при нас! А, това вече е доста профанско и немасонско”, коментира пред Faktor.bg  висш представител на братството.

Според него важно е да се даде адекватен отговор: Кой има интерес да създава този хаос в българското масонство, чийто легитимен Върховен съвет е признат и получил светлина директно от Върховния съвет на САЩ и то преди 17 години. Защо е необходима тази сложна конспирация с посредничеството на Русия и Турция, след като и техните Върховни съвети са създадени  с благословията на САЩ. Защо вторият и третият Върховни съвети на Сариев и Найденов предпочитат да са руски и турски васали?

Под сянката на ген. Решетников

Инсталирането на Втори и Трети върховни съвети в Пловдив, с командири Иван Сариев и Румен Найденов се свързват и с доста конспиративното посещение в края на април и началото на май на бившия генерал от КГБ Леонид Решетников, който е близък анализатор до Путин, а доскоро и директор на Руския институт за стратегически изследвания. Андрей Богданов, който се титулува Велик майстор на Великата ложа на Русия, е изключително близък до Решетников, а според родни масони и двамата са оказали силов натиск за създаването на втори Върховен съвет под руски контрол. По време на посещението си у нас Решетников отмаря инкогнито няколко дни в луксозния хотел в Девин, известен като родопския сарай на Доган. Именно там генералът провежда и няколко тайни срещи, включително и с масони от обкръжението на Иван Сариев, който е родом от този край.
Любопитно е, че през годините и Румен Найденов, и околните, са били лява и дясна ръка на Калпакчиев. 
От 23 май отцепниците около Найденов са отстранени от легитимния Върховен Съвет от братството на Клапакчиев. Но съвсем по български, два дни след като са отнети правата им, на 23 май, те  обявяват, че свалят Калпакчиев като върховен командир. Актът им е незаконен и противоуставен – бутафорен. Но така се стига до срамната и комична ситуация на проведената преди няколко седмици в Парагвай среща на Върховните съвети от целия свят. България е представена от два съвета – легитимния на Калпакчиев и от самозванците на Найденов. Всъщност имената им са били заявени за високия форум още преди няколко месеца, докато се водят членове на българския Върховен съвет.

 Кои са основните играчи на руските и турските масони в България

Водещи в заверата се оказват Тодор Костов и Валери Митков - по руска линия, с успоредното включване на Иван Сариев по турска линия, твърдят зидари. Към Сариев вече се е преориентирал и Великият майстор на Обединената велика ложа на България (ОВЛБ) Искрен Йотов.

Докато е Велик майстор на ОВЛБ Иван Сариев често се кълне в единството на българското масонство, но негови братя твърдят, че реално е започнал да работи за разбиването му от няколко години. Любопитна подробност от биографията му е, че като армейски офицер преди няколко години губи чанта със секретни документи в Истанбул, но  скандалът се замита, а офицерът се измъква безнаказано от неприятната ситуация. Жертва военната си кариера, но за сметка на това близките му отношения с влиятелни среди в южната съседка процъфтяват. Негов кум е Великият майстор на Турция проф. Ремзи Сенвер, а самият Сариев се спряга, че е кум на влиятелен министър от настоящото правителство у нас. В София новият командир много често е засичан по елитните лоби барове на столичните хотели в компанията на турски граждани, напомнящи повече на представители на специалните служби МИТ. Всъщност в южната съседка отдавна се знае, че масонството е под прекия контрол на специалните им служби, а това навярно обяснява и впечатляващите познанства на  Сариев. След раздялата с военната служба е трудно да се определи с какъв бизнес конкретно се занимава влиятелният български масон. Но източници твърдят, че напоследък се изявява и като преподавател в небезизвестния Библиотекарски университет.

Важно и влиятелно крило във втория Върховен съвет на Сариев е  настоящият Велик майстор на ОВЛБ Искрен Йотов. Той е родом от Плевен, възпитаник на Школата в Симеоново, кандидат за депутат от листата на БСП и с много здрави връзки в столетницата. Великият майстор има близки лични контакти с Румен Петков, Румен Овчаров, Илияна Йотова, Корнелия Нинова. Показателен е и фактът, че той е и един от адвокатите на фалиралия банкер Цветан Василев. Така кръгът се затваря и едва ли е изненада за някого, че Йотов е подкрепил щедро създадения с благословията на Русия нов Върховен съвет.

Неофициално в масонските среди се говори, че свързан с новите Върховни съвети е и известният пловдивски бизнесмен, почетен консул на Русия, гражданин на страната на Путин и виден масон Георги Гергов. На този етап обаче той стоял привидно отстрани на конспирацията и официално поддържал контакти със съвета на Калпакчиев.

Зидари определят като  изявен „строител” на руското масонство у нас и Тодор Костов. Той е от Бургас, работил е в „Нефтохим” и „Лукойл”. Заминава за Русия и в продължение на 19 години прави там бизнес с горива. В България се завръща след започването на икономическата криза, инвестира в биогорива, а съдружници са му бивши офицери от ДАНС. В разговори Костов често внушава вредността на членството ни в ЕС и НАТО, и настоява страната ни да се преориентира към Евразийското пространство, твърдят масони.

Обявен от Комисита по досиетата за агент на ДС с псевдоним „Попов” - това е може би най-кратката характеристика за Румен Найденов,  водача на третия Върховен съвет. Най-близкият му съратник пък е Николай Кълбов – щатен служител на Държавна сигурност.

С руско-турския преврат в българското масонство са запознати подробно в Майката на всички върховни съвети в САЩ – Южната юрисдикция. Подкрепата им за Петър Калпакчиев е непоклатима – той е пожизнен член на Върховния съвет на масоните в САЩ, а за него един от най-високопоставените масони в света Робърт Удуърд, ръководител на масонските структури на държавите, членуващи в НАТО и заместник на Върховния съвет на Америка, коментира, че удостояването на Калпакчиев с високата длъжност е уникален факт в цялата световна история на франкмасонството. За първи път някой отвъд бившата желязна завеса в Европа е почетен с такъв пост. Присъединяването на Калпакчиев през 2004 г. към състава на Върховния Майчин съвет, чието седалище е във Вашингтон, е станало с пълно мнозинство.

Извън конспиративните теории и внушенията, че масоните владеят и контролират света, българските зидари в годините на прехода, макар и неофициално, имаха съществен принос за обществото и приемането на страната ни в НАТО, а това отвори и вратите ни за ЕС. И още една отличителна черта на родните масони – гравитират и са свързани с американските си братя. Тази тенденция явно не се харесва на имперските амбиции на Москва и Анкара. Но по-тревожното е, че заради руски и турски интереси, българи отново са готови да продават родината си, превръщайки я в заложник на диктаторски режими и лични амбиции.

Varhoven_savet_1.jpg

Varhoven_savet_2.jpg

Varhoven_savet_3.jpg

Varhoven_savet_4.jpg