24 часа след победата само 3 балкански страни се сетиха да честитят на Радев, посолството на САЩ у нас му удари шамар

Западна Европа тотално отсвири президента след скандала с Крим

Румен Радев

Румен Радев

Почти никой не се сети да поздрави Румен Радев за втория му мандат. 24 часа след преизбирането на президента, от новинарския поток днес става ясно, че само Северна Македония, Сърбия и Турция са честитили на държавния ни глава за победата. В сайта на президентството и от пресцентъра също няма информация. 

Западна Европа тотално отсвири Радев и нито един лидер не е изпратил съобщение до "Дондуков" 2. Посолството на САЩ пък удари шамар на президента и коментира скандала, който предизвика по време на дебата с твърдението си, че "Крим е руски". Щатите постъпиха джентълменски и изчакаха да минат изборите, за да не се месят в кампанията. Дори Руското посолство, което обикновено коментира всякакви теми, също не е написало поздравления във Фейсбук. Припомняме, че през 2016 г., когато Радев спечели първия си мандат, говорителят на Владимир Путин - Дмитрий Песков, похвали резултатите му срещу Цецка Цачева на балотажа.

Пръв да честити на държавния глава се сети премиерът на Северна Македония Зоран Заев, лидер на СДСМ в оставка в партията. Сръбският президент Александър Вучич, който преди дни се похвали, че се учи от Владимир Путин, също окуражи държавния ни глава. Външният министър на Турция Мевлют Чавушоглу пък се чу днес с българския си колега Светлан Стоев. Той също поздрави Радев чрез МВнР, но честитката му изглеждаше по-скоро протоколна след скандалите, които предизвика служебният вътрешен министър Бойко Рашков.