Александър Йорданов: Вчера са атакували офиса ми в Русе, получавам заплахи за живота си

Атаките започнаха, когато обявих, че тези протести се подкрепят от проруския президент Радев

Александър Йорданов

Александър Йорданов

БСП може и да се повели с 1:0 с тази резолюция, но ще изгубят първенството. Това е поредното предателство от страна на БСП спрямо България. Те бяха подпомогнати в това предателство от "Демократична България" и Радан Кънев. В случая говорим за един ляво-либерален комплот срещу нашата страна. Това петно ще остане за дълго да тегне над България. Левите за пореден път поставиха тесните си политически желания над националните. 

Това каза в предаването "Неделята" по NOVA евродепутатът Александър Йорданов по повод приетата преди дни резолюция на ЕП за България. 

"Докладът на ЕК е написан от професионалисти и специалисти. Той отговаря на точната ситуация в страната и е обективен. Тази резолюция е писана от политици, които гонят своите частни интереси, които нямат нищо общо с върховенството на закона. В тази резолюция България не е обвинена само в строителството и потъването на кораба "Титаник". Тази резолюция не е срещу правителството, а е срещу България", категоричен бе Йорданов. 

"Тази резолюция влиза в противречия с всички констатации на доклада на ЕК. Тази резолюция е срещу върховенството на закона, а не го подкрепя. В България върховенството на закона се тълкува от Конституционния съд. Тази резолюция отнема правата на Конституционния съд, който се е признесъл категорично по темите за Истанбулската конвенция и ОМО "Илинден". България може без всички нас, но ние не можем без България. Трябва първо да мислим за нашето отечество и да не го хулим. В тази резолюция присъстват само измислици и клевети", каза още евродепутатът. 

"Не съм наричал протестиращите простаци и лумпени. Нарекох простаци и лумпени тези, които нападнаха колегата Андрей Новаков пред БНТ. Вчера са атакували офиса ми в Русе. Получавал съм й заплахи за живота си. Не съм се обръщал към органите на реда. Заплахите са във Фейсбук и започнаха, когато обявих, че тези протести са руска хибридна атака срещу България и се подкрепят от проруския президент Радев", разкри Александър Йорданов.